αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό εκεί που ξεκινούν όλα: 5 πρακτικά tips για να αποκτήσεις θετικό τρόπο σκέψης

Από εκεί που ξεκινούν όλα: 5 πρακτικά tips για να αποκτήσεις θετικό τρόπο σκέψης

Θα έχεις ίσως ακούσει για το «power of positive thinking». Είναι από εκεί που ξεκινούν όλα. Ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχεις, τα πτυχία ή τις ιδέες, αν δεν έχεις θετικό τρόπο σκέψης είναι δύσκολο να φτάσεις στην επιτυχία στην ζωή σου. Ειδικά στην επιχειρηματικότητα, όπου καλείσαι καθημερινά να λύσεις προβλήματα και να πάρεις τολμηρές αποφάσεις.

Ο θετικός τρόπος σκέψης θα σου δώσει την ώθηση για να αντέξεις στον «μαραθώνιο» ου διανύεις, ενώ θα σε βοηθήσεις να δεις ευκαιρίες ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αλλά μην μείνουμε στις θεωρίες. Τι μπορεί να κάνει κάποιος στην πράξη, για να αποκτήσει θετικότητα μέσα του; Το It’s Possible παραθέτει 5 συγκεκριμένα tips.

1# Δες τα θετικά, ακόμα κι αν είναι μικρά. Σχεδόν καμία ημέρα δεν είναι «τέλεια». Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες. Εστίασε όμως στα θετικά, ακόμα κι αν είναι μικρά. Είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να πορευτείς στο δύσκολο μονοπάτι.

2# Κάνε χιούμορ ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις. Το χιούμορ είναι ένα βασικό εργαλείο για να ξεπεράσεις τις δύσκολες καταστάσεις. Όπως λέει και μια φράση «να το εκτιμάς όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Δημιουργούν μια καλύτερη ιστορία για να πεις αργότερα».

3# Μετέτρεψε τις αποτυχίες σε μαθήματα. Αποτυχίες θα υπάρξουν. Το θέμα είναι το πως θα τις αντιμετωπίσεις. Λάβε τα χρήσιμα μαθήματα. Είναι κάτι θετικό μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση. Και θα σε κάνει καλύτερο για την συνέχεια.

4# Εστίασε στο παρόν. Μην σκέφτεσαι τι έχει γίνει στο παρελθόν και τι ενδεχομένως έχεις κάνεις λάθος. Ήρθε η στιγμή να εστιάσεις στο παρόν, και να δεις τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου.

5# Βάλε θετικούς ανθρώπους γύρω σου. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Βρες θετικούς φίλους, μέντορες και συνεργάτες. Θα δεις ότι η καθημερινότητα σου θα γίνει πολύ πιο θετική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =