αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό εκεί ξεκίνησαν όλα: Ο 34χρονος ασφαλιστής που έγινε εκατομμυριούχος ποντάροντας στην GameStop

Από εκεί ξεκίνησαν όλα: Ο 34χρονος ασφαλιστής που έγινε εκατομμυριούχος ποντάροντας στην GameStop

Το όνομα Keith Gill μάλλον δεν σας λέει κάτι. Λογικό, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν εντελώς άγνωστο. Τώρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει γίνει λίγο πιο γνωστός. Και πολύ πιο πλούσιος. Πρόκειται για έναν 34χρονο ασφαλιστή και YouTuber (το κανάλι του εδώ), ο οποίος έγινε εκατομμυριούχος, μέσα από την «εκτόξευση» των μετοχών της GameStop.

Είναι ο άνθρωπος που «που βοήθησε να στραφεί η προσοχή του κόσμου στη GameStop, οδηγώντας μια ορδή διαδικτυακών οπαδών σε ένα παράξενο ράλι της αγοράς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και να χαθούν περιουσίες, από τη μια ημέρα στην άλλη» όπως σημειώνει η Wall Street Journal.

«Δεν το περίμενα αυτό. Αυτή η ιστορία είναι πολύ μεγαλύτερη από εμένα», λέει ο Keith Gill μιλώντας στην WSJ.

Οι μετοχές της GameStop, παρουσίασαν μια εκτίναξη πάνω από 1600% σε ετήσια βάση, έως την Παρασκευή. Την Τετάρτη, η μετοχή σημείωσε άνοδο 135% στα 347,51 δολάρια, κάνοντας ρεκόρ, πριν υποχωρήσει στα 194$ ανά μετοχή την Πέμπτη και στη συνέχεια ανέκαμψε απότομα στο τέλος της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι στην αρχή του έτους, οι μετοχές της GameStop πήραν περίπου στα 18$.

Κάπως έτσι τα hedge funds έχουν… τρελαθεί. Και φυσικά έχουν χάσει πολλά χρήματα ως τώρα.

Όσο για τον Gill; Ο ίδιος ξεκίνησε να επενδύει στη «λαβωμένη» GameStop το καλοκαίρι του 2019. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, είχε ήδη «ρίξει» 53.000 δολάρια στις μετοχές της ίδιας εταιρίας. «You only live once» έγραφε ο Gill λίγο μετά την ρισκαδόρικη επένδυση του. Σήμερα η αξία των μετοχών που έχει στα χέρια του υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια.

Και έχει… έναν λαό μαζί του. Πολλοί μικρο-επενδυτές έχουν συσσωρευτεί στη GameStop αγοράζοντας μετοχές και προσπαθώντας να οδηγήσουν το ράλι «στο φεγγάρι». Όλα αυτά επειδή άκουσαν τον Gill, ο οποίος τους παρότρυνε να ποντάρουν στην GameStop.

Οι μεμονωμένοι επενδυτές έχουν επίσης συσσωρευτεί σε μετοχές εταιρειών όπως η AMC Entertainment Holdings Inc. με την ελπίδα να πιάσουν παρόμοια δυναμική και να βγάλουν γρήγορα χρήματα.

Μέχρι τώρα, οι «μικροί επενδυτές του Reddit» κερδίζουν. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτή της μάχης…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Guardian: 5 ταινίες για τα καταλάβεις τι παίχτηκε με την GameStop και το σορτάρισμα μετοχών

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − one =