αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπόφαση- σταθμός για την Apple: Τέλος το iTunes

Απόφαση- σταθμός για την Apple: Τέλος το iTunes

To τέλος για το iTunes αναμένεται να ανακοινωθεί στο συνέδριο προγραμματιστών της Apple Inc. που ξεκινά τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διάσημη εφαρμογή για ακρόαση μουσικής θα αποσυρθεί μετά από 18 χρόνια ζωής, έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψηφιακή επανάσταση της μουσικής. Αυτή η εξέλιξη, έχει ξεκινήσει ως φήμη εδώ και χρόνια, αλλά τώρα φαίνεται πως το φινάλε είναι οριστικό. Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που το iTunes έκανε πρεμιέρα στο Macworld Expo 2001, προσφέροντας μια λύση σε μια βιομηχανία που αγωνίζεται με την πειρατεία. Από τότε, έχει εξελιχθεί σε έναν μιντιακό κολοσσό καθιστώντας το iTunes απαραίτητο για τους χρήστες που θέλουν να καταναλώνουν μουσική, ταινίες και τηλεόραση.

Αλλά η Apple σχεδιάζει τώρα να αντικαταστήσει το iTunes με τρεις νέες εφαρμογές χωρίζοντας μουσική, τηλεόραση και Podcast. Η εταιρεία έχει ήδη αποκεντρωμένα μέσα ενημέρωσης τόσο σε iPads όσο και σε iPhones, τα οποία προσφέρουν το τρίο των εφαρμογών. Η Apple φαίνεται πως θα αντικαταστήσει το iTunes με ξεχωριστές εφαρμογές στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του MacOS. Περισσότερα ωστόσο αναμένονται από τους επισήμως αρμόδιους και από Δευτέρα, καθώς όσα γράφονται τώρα για τον αντικαταστάτη του iTunes δεν είναι παρά εκτιμήσεις.

 

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 8 =