αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπόφαση που αλλάζει τα δεδομένα: Η Ευρωβουλή υποχρεώνει Amazon και Netflix να έχουν 30% Ευρωπαϊκό περιεχόμενο εντός ΕΕ

Απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα: Η Ευρωβουλή υποχρεώνει Amazon και Netflix να έχουν 30% Ευρωπαϊκό περιεχόμενο εντός ΕΕ

Netflix, Amazon και άλλες υπηρεσίες παροχής τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω Διαδικτύου θα είναι υποχρεωμένες πλέον να παρέχουν κατά 30% ευρωπαϊκής παραγωγής περιεχόμενο εντός ΕΕ, όπως αποφάσισε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεοπτικό περιεχόμενο διαδικτυακά, τόσο μέσω τηλεόρασης και υπολογιστή, όσο και μέσω κινητών συσκευών.

Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα είναι υποχρεωμένες μεταξύ άλλων να χρηματοδοτούν, άμεσα ή έμμεσα, την ευρωπαϊκή κινηματογραφική παραγωγή και τηλεόραση, πρέπει να επικυρωθεί από τα κράτη – μέλη της Ένωσης, που θα έχουν περί τα δύο χρόνια για να ενσωματώσουν το νομοθετικό αυτό πλαίσιο στο εθνικό δίκαιο.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παρέχουν ήδη κατά μεγάλο μέρος ευρωπαϊκό περιεχόμενο εντός ΕΕ, θα πρέπει ωστόσο να το αυξήσουν προκειμένου να υπακούσουν στο νέο κανονισμό.

Το ευρωπαϊκό περιεχόμενο θα πρέπει να αναδεικνύεται σε εμφανείς θέσεις μέσα στις πλατφόρμες, σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Εκπρόσωποι της Amazon και του Netflix αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

To 2018 ο προϋπολογισμός του Netflix για ευρωπαϊκές παραγωγές αυξήθηκε στο 1 δισ. δολάρια, ενώ η Amazon θα έχει σύντομα στην πλατφόρμα της τουλάχιστον 12 σειρές ευρωπαϊκής παραγωγής, έναντι μίας το 2014.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 5 =