αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς από το project στο Ελληνικό

Αποχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς από το project στο Ελληνικό

Μία απρόσμενη εξέλιξη υπήρξε στο mega project στο Ελληνικό. Όπως μεταδίδει το Capital.gr η Τράπεζα Πειραιώς αποχώρησε από το εγχείρημα.

Σύμφωνα με το MoU που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2021 με τη Lamda Development, η Πειραιώς σχεδίαζε να μεταφέρει στον πύργο γραφείων (Tower) που θα κατασκευαστεί στο Επιχειρηματικό Κέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης όλες τις κεντρικές της υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα σε 18 διαφορετικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας. Η εν λόγω κίνηση θα ισοδυναμούσε -σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς- με εξοικονόμηση κόστους 10 εκατ. ευρώ για την τράπεζα.

Το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωση της επένδυσης εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης του έργου στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025. Πηγές της αγοράς, πάντως, εκτιμούν ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων θα μετατεθεί τουλάχιστον κατά 1-2 έτη, γεγονός που φαίνεται πως βάρυνε στην απόφαση της τράπεζας να αποσύρει την επένδυση.

Η απόφαση έχει ληφθεί οριστικά, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών, εξηγώντας ότι η εκτίναξη του κόστους κατασκευής ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε καθιστούν απαγορευτική την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 121 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + nine =