αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπολύσεις πάνω από το όριο έκανε η Aegean εν μέσω πανδημίας

Απολύσεις πάνω από το όριο έκανε η Aegean εν μέσω πανδημίας

Παρά τη γενναιόδωρη ενίσχυση της με κρατικό χρήμα 120 εκατ. ευρώ κι ενώ έχει λάβει πλήθος άλλων ενισχύσεων μέσω του προγράμματος SURE και των αναστολών συμβάσεων, η AEGEAN ειναι μία από τις λίγες εταιρείες- ίσως η μοναδική – που εν μέσω πανδημίας και παρά τις ρήτρες περί μη απόλυσης προχώρησε σε περικοπές προσωπικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Όπως διαπιστώνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία επισημαίνει ο Ανδρέας Νεφελούδης, τ. γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και μέλος του τμήματος Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑEGEAN τον Οκτώβριο πραγματοποίησε 45 απολύσεις μόνιμου (αορίστου χρόνου) προσωπικού, προχώρησε σε 8 οικειοθελείς αποχωρήσεις ενώ ταυτοχρόνως, έληξαν χωρίς να ανανεωθούν 85 συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το Νοέμβριο το γαϊτανάκι των απολύσεων συνεχίστηκε αμείωτο με 30 απολύσεις και 2 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Όπως σημειώνει ο Αν. Νεφελούδης «οι απολύσεις των 45 εργαζομένων δημιουργούν πρόβλημα νομιμότητας σε σχέση με το νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, ο οποίος για τις εταιρείες άνω των 150 εργαζομένων επιτρέπει μηνιαία απόλυση του 5% των εργαζομένων και σε κάθε περίπτωση κάτω των 30 ατόμων, ενώ τον Νοέμβριο η εταιρεία πιο ‘’προσεκτική’’ σταμάτησε στον αριθμό 30».

Ο τ. γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αφού αναφέρει πως «οι εταιρείες των αεροπορικών μεταφορών, επιβατικών ή και εμπορευματικών αποτελούν τον πιο προνομιούχο κλάδο, από τους πληττόμενους τον καιρό της πανδημίας σε ότι αφορά στην ενίσχυση του από την κυβερνητική πλευρά» επικαλούμενος τα μέχρι σήμερα δεδομένα σημειώνει πως «οι μέτοχοι της Aegean δεν έχουν βάλει ούτε ευρώ από την τσέπη τους για να στηρίξουν την εταιρεία τους. Αντίθετα έχουν λάβει ρευστό από το κράτος και δάνεια από τις τράπεζες με την εγγύηση του δημοσίου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 3 =