αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Απολύθηκα στην αρχή της πανδημίας, αλλά μετέτρεψα το παράλληλο project μου σε full time δουλειά»: Εξηγεί μία digital νομάς

«Απολύθηκα στην αρχή της πανδημίας, αλλά μετέτρεψα το παράλληλο project μου σε full time δουλειά»: Εξηγεί μία digital νομάς

Μια γνωστή φράση λέει: Δεν έχει σημασία τι σου συμβαίνει. Αλλά -κυρίως- πως αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει. Η Mary Elizabeth Elkordy απολύθηκε από την δουλειά της στην αρχή της πανδημίας. Όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι. «Δούλευα σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων και όταν έχασα τη δουλειά μου, ο κόσμος μου ανατράπηκε. Ευτυχώς, είχα ήδη ξεκινήσει να δουλεύω ως freelancer δημοσίων σχέσεων μόνη μου για μερικά χρόνια. Έτσι, γρήγορα άλλαξα την εστίασή μου και εργάστηκα για να μετατρέψω την παράλληλη δραστηριότητα μου σε full time δουλειά» εξηγεί στο αμερικανικό Grow.

«Μέχρι αυτό το σημείο, ζούσα στην Ουάσιγκτον, και ταξίδευα πολύ για δουλειά. Πάντα ήθελα να γίνω ψηφιακός νομάς, αλλά απλά δεν είχα αρκετό χρόνο ή τα οικονομικά προαπαιτούμενα, για να το πραγματοποιήσω» τονίζει.

Και συμπληρώνει: «Ενώ αρχικά θεώρησα την απώλεια της δουλειάς μου ως οπισθοδρόμηση, συνειδητοποίησα ότι αυτή η απόλυση ήταν μια ευκαιρία για μένα να κάνω επιτέλους την βουτιά στο digital nomad τρόπο ζωής». Εξηγώντας ότι έκτοτε έχει δουλέψει από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Αίγυπτος και το Ντουμπάι.

«Στις αρχές του 2020, η εταιρία ήμουν μόνο εγώ. Χειριζόμουν projects για πολλούς πελάτες, μερικές φορές δούλευα όλη τη νύχτα και έφτανα μέχρι το πρωί» τονίζει.

«Μετά από μερικούς μήνες δραστηριοποίησης, μπόρεσα να προσλάβω τους πρώτους μου υπαλλήλους. Σήμερα, διαθέτουμε μια ομάδα 24 ατόμων, με 40 έως 50 πελάτες, και ένα προσωπικό με εξειδίκευση στις δημόσιες σχέσεις, το social media marketing και το ψηφιακό μάρκετινγκ. Η εταιρεία μας εδρεύει κυρίως στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη, αλλά έχουμε υπαλλήλους σε όλη τη χώρα, αλλά και διεθνώς» εξηγεί η ίδια.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107057466-1651864923916-Screen_Shot_2022-01-20_at_12349_PM.jpg?v=1651865049&w=740&h=416&ffmt=webp

Πλέον, όλη η δουλειά γίνεται remote. «Δεδομένου ότι είμαστε εντελώς remote, προσπαθούμε να μην κολλάμε και να μην βασιζόμαστε πολύ μόνο στα μηνύματα κειμένου. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διαφοροποιήσουμε τις μεθόδους επικοινωνίας μεταξύ μας μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων επίσης, για να θυμάστε ότι… μιλάτε με ένα πραγματικό άτομο πίσω από μια οθόνη», λέει.

Ωστόσο, όλο αυτό το remote μοντέλο έχει τις δυσκολίες του. Είναι σημαντικό να μην… παρασυρθείς και καταλήξεις να δουλεύεις όλη την ημέρα. «Έχω ενθουσιαστεί από την ελευθερία που μπορεί να προσφέρει η remote εργασία. Αλλά το να μπορώ να εργάζομαι από οπουδήποτε σημαίνει ότι, κατά καιρούς, είμαι πάντα…με το ρολόι. Μπορεί να είναι απαιτητικό, και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να το καταφέρουμε.

Έχω βρει τις στρατηγικές που με βοηθούν να παραμένω εστιασμένη και παραγωγική.

Για μένα, δουλεύω καλύτερα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Μερικές φορές είμαι πιο παραγωγική το βράδυ, οπότε αν χρειαστεί να κάνω ένα μικρό διάλειμμα και να επιστρέψω στη δουλειά αργότερα, θα το κάνω. Για να αποφύγω την εξάντληση, δοκιμάζω πράγματα όπως να πάω μια βόλτα, να σηκώσω το τηλέφωνο για να καλέσω κάποιον ή αλλάζω την τοποθεσία μου — επίσης δοκιμάζω να δουλεύω έξω, να πηγαίνω σε μια καφετέρια, να κάθομαι σε ένα πάρκο» εξηγεί η Mary Elizabeth Elkordy.

«Έχω διαπιστώσει ότι το να βρίσκομαι κοντά σε άλλους ανθρώπους βοηθά να νιώθεις λιγότερο απομονωμένος, σε σύγκριση με ένα περιβάλλον εργασίας στο σπίτι. Γι’ αυτό μου αρέσει η ψηφιακή ζωή των νομάδων. Αν και η πραγματικότητά είναι ότι δεν έχω ποτέ μια πραγματική άδεια από τη δουλειά, θα μπορούσα κάλλιστα να εκμεταλλευτώ το να πάω σε ένα νέο μέρος και να γνωρίσω νέους ανθρώπους που έχουν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες από τις δικές μου» καταλήγει η ίδια.

Η Mary Elizabeth Elkordy είναι η ιδρύτρια της Elkordy Global Strategies, μιας full-service boutique PR εταιρίας. Και παραμένει ακόμα και σήμερα full-time εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 8 =