αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποκαλύψεων συνέχεια: Μέχρι και 6.000.000 ευρώ το μήνα έβγαζε το παράνομο κύκλωμα του Ριχάρδου

Αποκαλύψεων συνέχεια: Μέχρι και 6.000.000 ευρώ το μήνα έβγαζε το παράνομο κύκλωμα του Ριχάρδου

Ποσά που ζαλίζουν: λεία εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες κιλά χρυσού! Οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από αστυνομικές πηγές για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού στο οποίο εμπλέκεται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, προκαλούν σάλο.

Μέχρι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στη Βουλή για τις συλλήψεις που έγιναν στο πλαίσιο της γιγάντιας επιχείρησης (που δεν έχει ολοκληρωθεί), κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί πάνω από 60 άτομα. Ανάμεσά τους και ο γνωστός (από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του) ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, με καταστήματα αγοράς χρυσού στην Αθήνα και την επαρχία.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την αστυνομία, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως. Σύμφωνα με το Newsit.gr, το κύκλωμα των λαθρεμπόρων είχε στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή για να βγάζει το χρυσό από την Ελλάδα και να τον στέλνει στην Τουρκία. Κάθε μέρα, το κύκλωμα έδιωχνε 100 με 150 κιλά χρυσού! Κάποιες μέρες, δε, το “φορτίο” είχε φτάσει ακόμη και τον μισό τόνο! Και πως το έκαναν; Έβαζαν το χρυσό μέσα σε “ασυνόδευτα” πακέτα, τα οποία έβαζαν σε τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στη γιγάντια επιχείρηση έχουν κατασχέσει 50 κιλά χρυσού και ποσό που φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ! Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι τα κέρδη ήταν περί τα 6.000.000 ευρώ τον μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 20 =