αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποκαλύψεις Γεωργιάδη: Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αύξησε τιμές την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown

Αποκαλύψεις Γεωργιάδη: Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αύξησε τιμές την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown

Μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι μεγάλη αλυσίδα super market – δεν την κατονόμασε-  προχώρησε σε αύξηση τιμών βασικών προϊόντων την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δεύτερο lockdown.

Και γι΄αυτό:

«Έως την 28η Φεβρουαρίου του -21 τα καταστήματα δεν θα μπορούν να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα υγείας και διατροφής σε τιμές που διαμορφώνουν κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που τους πρόσφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο»

«Θέλουμε -είπε- οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος και όχι ζημιές. Το κέρδος όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπό φυσιολογικές συνθήκες.  Κανείς δεν μπορεί να παίξει με την συμφορά του ελληνικού λαού. Η συντριπτική πλειοψηφία των σούπερ μάρκετ έχουν δείξει συνέπεια. Μόνο μια αλυσίδα  προχώρησε σε αυξήσεις.  Πλέον όλοι πρέπει να ξέρουν ότι παρακολουθούμε το θέμα και έχουμε το εργαλείο επιβολής προστίμων».

Με την τροπολογία προβλέπονται πρόστιμα στις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ  στις οποίες θα παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =