αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑποκαλύφθηκε το σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» του Facebook. Στην περίπτωση που το μπλοκάρουν

Αποκαλύφθηκε το σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» του Facebook. Στην περίπτωση που το μπλοκάρουν

Το Facebook ετοιμάζεται να καθίσει ξανά στο εδώλιο μπροστά στην διερευνητική επιτροπή του Κογκρέσου για τον ανταγωνισμό, μαζί με την Google και την Apple. Ωστόσο η αυξανόμενη πίεση κρατικών φορέων έχει αναγκάσει το Facebook να καταστρώσει μία στρατηγική άμυνας προετοιμαζόμενο για το χειρότερο. Και ποιο είναι το χειρότερο; Υπάρχουν πολλοί σε θέση εξουσίας που θεωρούν ότι το Facebook έχει συγκεντρώσει τεράστια ισχύ και κατά καιρούς έχει ακουστεί η άποψη πως το Facebook πρέπει να “σπάσει”, πρέπει να διαλυθεί δηλαδή σε μικρότερα κομμάτια.

Φαίνεται λοιπόν πως η Wall Street Journal εξασφάλισε ένα έγγραφο 14 σελίδων το οποίο περιγράφει τη στρατηγική άμυνας του Facebook αν η κυβέρνηση το διατάξει να διαλυθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, το Facebook θα κληθεί να αποδεσμεύσει Instagram και WhatsApp. Η απάντηση του Facebook είναι πως η εταιρία εξαγόρασε τις δύο εταιρίες με τις ευλογίες της ρυθμιστικής αρχής FTC. Επένδυσε γιγαντιαία ποσά για να αναπτύξει το Instagram και το WhatsApp και ακόμα περισσότερα για να ενσωματώσει υπηρεσίες σε μία. Αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να αντιστρέψει αυτές τις συμφωνίες, θα είναι αδύνατο για την εταιρία να ξοδέψει δισεκατομμύρια για να διατηρεί διαφορετικά συστήματα. Επιπλέον, η συντήρηση διαφορετικών συστημάτων θα αποδυνάμωνε την ασφάλεια, υπονομεύοντας την εμπειρία χρήστη. Το έγγραφο καταλήγει πως η διάλυση του Facebook δεν έχει καμία πιθανότητα να είναι αποτελεσματική.

Στον αντίλογο, νομικοί υποστηρίζουν πως το επιχείρημα ότι η FTC ενέκρινε τις εξαγορές είναι αδύναμο, μιας και τότε δεν είχε ληφθεί υπόψη πως η εξαγορά του Instagram και του WhatsApp έγινε για την εξάλειψη του ανταγωνισμού, ενώ η δυσκολία της διάλυσης της εταιρίας μπορεί να μην παίξει κανένα ρόλο στην απόφαση.

Το Facebook δε σχολίασε τη διαρροή εγγράφων, με την απόφαση της επιτροπής όμως να αναμένεται μέσα στο μήνα, ο Οκτώβριος προβλέπεται “καυτός” για το Facebook.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + five =