αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑποκαλύφθηκαν: Αυτά είναι τα νέα iPhone 12 (ΦΩΤΟ)

Αποκαλύφθηκαν: Αυτά είναι τα νέα iPhone 12 (ΦΩΤΟ)

Στα πρότυπα του προηγούμενου event της Apple με τη μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση, ο Tim Cook αποκάλυψε από το Apple Park τα νέα iPhone 12 της Apple. Ξεκινώντας έκανε αναφορά στα νούμερα, τονίζοντας πως είναι το iPhone είναι το πιο δημοφιλές τηλέφωνο στον κόσμο με τους περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες. Η μεγαλύτερη στιγμή στα νέα iPhones είναι η έλευση του 5G, κάτι που η Apple δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα, αλλά πλέον θεωρεί πως τα δίκτυα έχουν αναπτυχθεί επαρκώς. Τα νέα τηλέφωνα θα υποστηρίζουν 5G Ultra Wide Band, το ταχύτερο 5G δηλαδή με 4Gbps download και 200Mbps upload, ενώ θα υποστηρίζει την ταυτόχρονη χρήση από χιλιάδες χρήστες στο ίδιο σημείο, όπως στάδια, αεροδρόμια κλπ.

Το πρώτο iPhone που παρουσιάστηκε ήταν το iPhone 12 φέρνοντας νέο design με επίπεδες πλευρές στα πρότυπα του iPad Pro, όπως σημειώνει το Unboxholics.com. Προσφέρεται σε πέντε χρώματα. Διαθέτει Super Retina XDR οθόνη 6.1 ιντσών με 2.000.000:1 λόγο αντίθεσης με τα διπλάσια pixels από το iPhone 11 προσφέροντας μεγαλύτερη ανάλυση. Η φωτεινότητα αυξήθηκε στα 1200nits. Το γυαλί της οθόνης προστατεύεται από κεραμική ασπίδα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Corning και η Apple υποστηρίζει πως είναι πιο ανθεκτικό από οποιοδήποτε γυαλί σε smartphone.

Όπως διαβάζουμε στο Unboxholics.com, το νέο chip A14 Bionic τροφοδοτεί το νέο iPhone και είναι το πρώτο smartphone chip στα 5nm με 11.8 δισεκατομμύρια τρανζίστορς. Έχει εξαπύρηνο CPU, τετραπύρηνη GPU και 16 πυρήνες για εκμάθηση μηχανής με 11 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Στην κάμερα έχει διπλή κάμερα με 12MP κύρια και 12MP ultra-wide, με 27% βελτίωση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η υπολογιστική φωτογραφία κάνει και πάλι την εμφάνισή του με το έξυπνο HDR 3 για να ρυθμίσει χρώμα, αντίθεση και θόρυβο. Το Night Mode γίνεται ακόμα καλύτερο με το ταχύτερο κλείστρο, ακόμα και στη selfie κάμερα. Στο video αναμενόμενα έχει υψηλή ποιότητα βελτιώνοντας ακόμα παραπάνω τις επιδόσεις σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού και προσθέτει Night Mode Time-Lapse.

Στη φόρτιση έρχεται το MagSafe σύστημα φόρτισης βελτιώνοντας την ασύρματη φόρτιση στα 15 Watt, ενώ οι συμβατοί φορτιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους μαγνήτες στην πλάτη της συσκευής για να “κολλάνε” πάνω στο τηλέφωνο και να μη μετακινούνται.

Το πολυαναμενόμενο iPhone 12 mini ήταν το επόμενο στην παρουσίαση. Στις 5.4 ίντσες προσφέρει τη Super Retina XDR οθόνη και όλα όσα έχει το iPhone 12, κάνοντας την επιλογή μεταξύ iPhone 12 και iPhone 12 mini απλά θέμα προτίμησης μεγέθους.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, η Apple παρουσίασε ένα νέο, μικρότερο και πιο οικονομικό iPhone, με την ονομασία iPhone 12 mini. Αν και μικρότερο όμως, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα μοντέλα, καθώς παρά την οθόνη των 5,4 ιντσών η νέα πρόταση έρχεται με διπλό σύστημα κάμερας, όπως το μεγαλύτερο αδερφάκι του, αλλά και τη δύναμη του A14 Bionic.

Ο νέος A14 Bionic είναι ο πρώτος επεξεργαστής παγκοσμίως που είναι κατασκευασμένος στα 5nm. 11.8 δισεκατομμύρια transistors βρίσκονται μέσα στο νέο SoC. Η νέα εξαπύρηνη CPU είναι έως και 50% γρηγορότερη από ότι υπάρχει στην αγορά. Η τετραπύρηνη GPU είναι έως και 50% γρηγορότερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με την Apple να αναφέρει ότι είναι η γρηγορότερη GPU στον πλανήτη. Επίσης, προσφέρει 80% ταχύτερο Neural Engine.

Όπως το iPhone 12, το iPhone 12 mini έρχεται με νέο αισθητήρα wide στα 12MP. Ο νέος φακός είναι 7 στοιχείων, προσφέροντας έως και 27% καλύτερες επιδόσεις στις νυχτερινές λήψεις. Η συσκευή μπορεί να τραβήξει νυχτερινές λήψεις, ακόμα και με την ultra-wide αλλά και την μπροστινή κάμερα.

Η τιμή του ξεκινάει από τα 699 δολάρια.

Το μεγάλο μοντέλο, iPhone 12 Pro Max, έρχεται με τη μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει σε iPhone, καθώς και αισθητήρα LiDAR. Η νέα flagship πρόταση της εταιρείας έρχεται με OLED 6,7 ιντσών, τριπλό σύστημα κάμερας με 5x οπτικό ζουμ, αλλά και τον αισθητήρα LiDAR. Επίσης, ενσωματώνει τον A14, ο οποίος υπόσχεται να προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς των smartphone.

Το iPhone 12 Pro Max έρχεται κατασκευασμένο με premium υλικά, συμπεριλαμβανομένου stainless steel band. Χάρη στο νέο Ceramic Shield γυαλί μπροστά και πίσω, η συσκευή έχει πιστοποίηση IP68, για έως και 6 μέτρα στο νερό για 30 λεπτά.

Στις κάμερες, το iPhone 12 Pro Max προσφέρει τριπλό σύστημα κάμερας, με κύριο αισθητήρα 7 στοιχείων στα 12MP wide με f/1.6, 26mm focal length, OIS και 100% Focus Pixels. Οι νυχτερινές επιδόσεις του iPhone 12 Pro Max είναι 87% καλύτερες από ότι στα iPhone 11 Pro και 47% μεγαλύτερο αισθητήρα από το 11 Pro Max. Χάρη στον μεγαλύτερο αισητήρα, προσφέρει έως και 5x οπτικό zoom.

Λειτουργίες βίντεο:

10-bit HDR λήψη βίντεο
Λήψη βίντεο Dolby Vision HDR
4K at 60 fps

Μέσω του φακού LiDAR τα νέα iPhone 12 Pro και Pro Max βελτιώνονται οι νυχτερινές λήψεις, με ενισχυμένο auto focus στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, χρησιμοποιείται για σκανάρισμα αντικειμένων και δωματίων, αλλά και για λειτουργίες AR, όπως στο iPad Pro.

Τιμή 1.099 δολάρια για τη χωρητικότητα των 128GB.

iPhone 12 Pro

Ως το μικρότερο από τα Pro μοντέλα, το iPhone 12 Pro έρχεται με OLED οθόνη 6,1 ιντσών, τριπλό σύστημα κάμερας και αισθητήρα βάθους LiDAR. Αν και μικρότερο σε μέγεθος, το Pro μοντέλο προσφέρει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του Pro Max, όπως τους ενισχυμένους φακούς με κύριο αισθητήρα f/1.6, Smart HDR 3 αλλά και τη δύναμη του A14, του πρώτου SoC κατασκευασμένου στα 5nm.

Το iPhone 12 Pro έρχεται κατασκευασμένο με premium υλικά, συμπεριλαμβανομένου stainless steel band. Χάρη στο νέο Ceramic Shield γυαλί μπροστά και πίσω, η συσκευή έχει πιστοποίηση IP68, για έως και 6 μέτρα στο νερό για 30 λεπτά.

To iPhone 12 Pro έρχεται με “σχεδόν το ίδιο” μέγεθος με το iPhone 11 Pro, παρά τη μεγαλύτερη οθόνη. Στις κάμερες, το iPhone 12 Pro προσφέρει τριπλό σύστημα κάμερας, με κύριο αισθητήρα 7 στοιχείων στα 12MP wide με f/1.6, 26mm focal length, OIS και 100% Focus Pixels. Οι νυχτερινές επιδόσεις του iPhone 12 Pro είναι 87% καλύτερες από ότι στα iPhone 11 Pro.

Λειτουργίες βίντεο:

10-bit HDR λήψη βίντεο
Λήψη βίντεο Dolby Vision HDR
4K at 60 fps

Μέσω του φακού LiDAR τα νέα iPhone 12 Pro και Pro Max βελτιώνονται οι νυχτερινές λήψεις, με ενισχυμένο auto focus στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, χρησιμοποιείται για σκανάρισμα αντικειμένων και δωματίων, αλλά και για λειτουργίες AR, όπως στο iPad Pro.

Τιμή 999 δολάρια για τη χωρητικότητα των 128GB.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 2 =