αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποκάλυψη Mega: Lockdown… και μετά τις 30 Νοεμβρίου

Αποκάλυψη Mega: Lockdown… και μετά τις 30 Νοεμβρίου

Δεν θα λήξει το lockdown στην ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί (30 Νοεμβρίου), όπως λένε οι νεότερες πληροφορίες. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε το Mega στο σημερινό του κεντρικό δελτίο, επικαλούμενο Κυβερνητικές πηγές.

Πότε θα ξεκινήσει το άνοιγα; Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, αυτό θα γίνει στις 7 ή στις 14 Δεκεμβρίου. Με στόχο προφανώς να σωθεί, ο,τι σώζεται, από την αγορά των Χριστουγέννων.

Η παράταση του lockdown έχει να κάνει φυσικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς όπως φαίνεται η διασπορά του ιού δεν έχει περιοριστεί στα επίπεδα που θέλει η Κυβέρνηση και η ομάδα των επιστημόνων.

Παπαθανάσης: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου από 1η Δεκεμβρίου

Να σημειώσουμε βέβαια ότι οι σημερινές πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είπε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος είπε ότι από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση και η ομάδα των ειδικών φαίνεται ότι εξετάζουν τα δεδομένα κάθε ημέρα που περνάει. Και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + ten =