αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑποκάλυψη CNBC: Η Google «καταγράφει» πότε και που κάνεις Online αγορές

Αποκάλυψη CNBC: Η Google «καταγράφει» πότε και που κάνεις Online αγορές

Σε μια περίοδο όπου η Google διατυμπανίζει ότι προσφέρει στους χρήστες πληθώρα εργαλειών για τον έλεγχο και την προστασία των δεδομένων τους, έρχεται σήμερα στο προσκήνιο από το δίκτυο CNBC η ύπαρξη μιας ξεχωριστής ιστοσελίδας της εταιρείας, όπου καταγράφονται σχεδόν όλες οι αγορές που πραγματοποιούμε online.

Με μια επίσκεψη στο Google Purchases θα δείτε συναλλαγές για προϊόντα που έχετε αγοράσει online και έχετε λάβει την απόδειξη στο Gmail σας. Από αυτές τις αποδείξεις, η Google λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζονται για να συγκεντρώσει σε ένα χρονολόγιο τις αγορές σας (π.χ. online παραγγελίες φαγητού-καφέ, αγορές από eshops, αγορές video games).

Είναι αλήθεια ότι δεν έχει διαφημιστεί καθόλου από τη Google η ύπαρξη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου πατώντας σε κάθε συναλλαγή μπορούμε να δούμε αναλυτικές λεπτομέρειες όπως για το ποσό που ξοδέψαμε, το κατάστημα, ακόμη και το email – απόδειξη που έφτασε στον λογαριασμό μας. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια λάθη, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις έρχονται πληροφορίες για συναλλαγές στις οποίες μπορεί να είσαι εσύ ο πωλητής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει αρχίσει να ανοίγει κουβέντα για ποιον λόγο υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν έχει γίνει γνωστό επίσημα από την εταιρεία. Η Google από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι η σελίδα Purchases υπάρχει καθαρά και μόνο για να βλέπεις συγκεντρωμένες τις αγορές σου, χωρίς να έχει κανένας άλλος πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, ενώ τονίζει πως μπορείς να διαγράψεις οτιδήποτε θες με εύκολο τρόπο οποιαδήποτε στιγμή. Υπόσχεται, επίσης, ότι δεν χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να σερβίρει διαφημίσεις που ταιριάζουν στα γούστα σου.

Μπορείτε να δείτε και τις δικές σας αγορές από εδώ.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =