αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποκάλυψη Channel 4: Παιδική εργασία σε προμηθευτές του «γίγαντα» Nespresso

Αποκάλυψη Channel 4: Παιδική εργασία σε προμηθευτές του «γίγαντα» Nespresso

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση έρχονται στο ως της δημοσιότητας, και εμπλέκουν το διάσημο brand Nespresso. H εταιρία κατηγορείται για παιδική εργασία σε έξι από τους προμηθευτές της στην Γουατεμάλα, και η ιστορία αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 με τίτλο «Dispatches», το οποίο θα προβληθεί την Δευτέρα.

Ο δημοσιογράφος Anthony Barnett απέκτησε πρόσβαση σε αγροκτήματα στη Γουατεμάλα, η οποία είναι ο 10ος μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο. Τα πλάνα που τράβηξε δείχνουν παιδιά να εργάζονται για έως και έξι ημέρες την εβδομάδα, μαζεύοντας σπόρους και μεταφέροντας βαριά φορτία.

Η Nespresso από τη μεριά της, σε δήλωση της στο CNN ανακοίνωσε πως έχει «μηδενική ανοχή στην παιδική εργασία» και έχει ξεκινήσει η ίδια μια «εμπεριστατωμένη έρευνα» για τις καταγγελίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει σταματήσει να αγοράζει καφέ από όλα τα αγροκτήματα της περιοχής έως ότου σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχει παιδική εκμετάλλευση.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ακόμα και ο George Clooney, ο οποίος είναι brand ambassador της Nespresso από το 2006. Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος από τις καταγγελίες, τονίζοντας ότι η εταιρία έχει «πολλή δουλειά να κάνει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =