αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑποκάλυψη: Το Facebook προσπάθησε να αγοράσει το κατασκοπευτικό εργαλείο Pegasus

Αποκάλυψη: Το Facebook προσπάθησε να αγοράσει το κατασκοπευτικό εργαλείο Pegasus

Μία νέα αναφορά φέρνει στο φως μία προσπάθεια του Facebook να αγοράσει το spyware εργαλείο Pegasus της NSO Group το 2017, χωρίς επιτυχία, ενώ τώρα βρίσκεται στα δικαστήρια με την εταιρία κατηγορώντας την πως εκμεταλλεύεται μία ευπάθεια του WhatsApp για να βοηθάει κυβερνήσεις να χακάρουν χρήστες.

Το Pegasus είναι ένα λογισμικό το οποίο μπορεί μολύνει απομακρυσμένα τα κινητά τηλέφωνα και να υποκλέπτει δεδομένα από αυτά. Το Facebook φέρεται να ήθελε το λογισμικό για να παρακολουθεί καλύτερα ένα υποσύνολο των χρηστών του.

Οι εκπρόσωποι του Facebook δήλωσαν πως το Facebook ανησυχούσε πως η μέθοδος που συγκέντρωνε δεδομένα χρήστη μέσω του Onavo Protect ήταν λιγότερο αποτελεσματική στις Apple συσκευές από ότι στις Android συσκευές. Οι εκπρόσωποι του Facebook δήλωσαν επίσης πως το Facebook ήθελε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του Pegasus για να παρακολουθούν τους χρήστες σε Apple συσκευές και ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για την ικανότητα να παρακολουθούν τους χρήστες Onavo Protect. – Shaley Hulio, CEO της NSO

Το Facebook δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες και εξέδωσε ανακοίνωση:

Η NSO προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός πως το Facebook και το WhatsApp τους μήνυσαν πριν έξι μήνες. Η προσπάθειά τους να αποφύγουν την ευθύνη περιλαμβάνει ανακριβείς περιγραφές, τόσο του spyware τους, όσο και των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους ανθρώπους που εργάζονται στο Facebook. Η μήνυσή μας περιγράφει πώς η NSO είναι υπεύθυνη για την επίθεση σε πάνω από 100 ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 17 =