αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποθηκάριος βγήκε στην σύνταξη στα 35 του- Έγινε πλούσιος μέσω αυτού του κρυπτονομίσματος

Αποθηκάριος βγήκε στην σύνταξη στα 35 του- Έγινε πλούσιος μέσω αυτού του κρυπτονομίσματος

Το δικό του απρόσμενο success story βιώνει ένας 35χρονος στην Αγγλία. Ο Ρομπ είναι ένας πρώην μάνατζερ αποθήκης σε σούπερ μάρκετ. Όμως ένα «ποντάρισμα» 8.000 δολαρίων στο κρυπτονόμισμα shiba inu στις αρχές του έτους, του επέτρεψε να συνταξιοδοτηθεί.

Όπως λέει ο ίδιος στο αμερικανικό Fortune, άρχισε να επενδύει στα κρυπτονομίσματα προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του και να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τη σύντροφό του και τον γιο τους. Ο μισθός του από το σούπερ μάρκετ ήταν της τάξης των 68.000 δολαρίων τον χρόνο.

Κάπως έτσι ανακάλυψε το shiba inu, το οποίο δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020. Όταν διάβασε το 28 σελίδων white paper στο οποίο στηρίχθηκε η δημιουργία του νομίσματος, πείστηκε.

«Όταν το διάβασα, κόλλησα. Απλά πίστεψα τις λέξεις», είπε στο Fortune.

Το ράλι του Shiba Ιnu εκτόπισε το Dogecoin από το top-10| newmoney

Και τότε αποφάσισε να επενδύσει 8.000 δολάρια στο shiba inu, πιστεύοντας ότι μπορεί να μετατρέψει το κεφάλαιό του σε μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Όμως, το ράλι που ακολούθησε ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Τον Μάιο, η τιμή του shiba inu έγινε 1.200 φορές υψηλότερη σε σχέση με τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, πολλαπλασιάζοντας την επένδυση του Ρομπ.

«Έχω αρκετά φτωχή καταγωγή. Δεν μπορούσα ποτέ ούτε καν να φανταστώ ότι θα είχα τόσο πολλά χρήματα», ομολογεί ο Ρομπ, λέγοντας ότι συνήθιζε να τσεκάρει τον λογαριασμό του κάθε μία ώρα για αρκετό καιρό, για να βεβαιωθεί ότι τα κέρδη του δεν είχαν εξαφανιστεί. «Αλλά δεν εξαφανίστηκαν. Δεν ήταν όνειρο», λέει. 

Αρχικά, απέσυρε shiba inu αξίας 500.000 δολαρίων από το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων και κατέθεσε το ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό. Τότε, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του. Μετά, ένα ακόμα ράλι στην τιμή του νομίσματος εκτίναξε την επένδυση του Ρομπ στο 1 εκατ. δολάρια. Κάτι που έδωσε την δυνατότητα στον πρώην αποθηκάριο να επενδύσει και σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η παθιασμένη κοινότητα γύρω από το shiba inu ήταν αυτό που τον έπεισε να ποντάρει στο κρυπτονόμισμα. «Έκανα τρεις πολύ στενούς φίλους μέσω του shiba και σχηματίσαμε μία μικρή ομάδα», είπε στο Fortune. Τώρα, βρίσκεται σε συνομιλία ακόμα και με τον ανώνυμο ιδρυτή του νομίσματος, ο οποίος αποκαλείται Shytoshi Kusama. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχε βιώσει σε άλλες κοινότητες κρυπτονομισμάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =