αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπεργούν οι διανομείς της Wolt- Η εταιρία θέλει να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία

Απεργούν οι διανομείς της Wolt- Η εταιρία θέλει να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απεργία των διανομέων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Wolt” ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία. Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Το Σάββατο (1/3) οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στις 16:00. Το ίδιο θα γίνει και την Κυριακή (2/4). Ενώ τη Δευτέρα (3/4) είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Μιχαλακοπούλου 80) στις 2 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) και της Παρασκευής (31/3), οι διανομείς πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της Wolt, διεκδικούν:

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 1 =