αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑπαλλαγή από τέλη κινητής: Πάνω από 250.000 αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα

Απαλλαγή από τέλη κινητής: Πάνω από 250.000 αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα

Πάνω από 250.000 νέοι υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα mobilefees.gov.gr, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της, προκειμένου να απαλλαγούν από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

«Μέσα σε μία εβδομάδα ξεπέρασαν τους 250.000 οι νέοι μας από 15-29 ετών που δήλωσαν τον αριθμό τους στη νέα πλατφόρμα http://mobilefees.gov.gr και απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας: «Με σχέδιο βάζουμε στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων μας τη νέα γενιά».

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.), ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής. Η εγγραφή στο Μητρώο είναι απλή και ολοκληρώνεται με τη δήλωση του ΑΜΚΑ (ή ΠΑΑΥΠΑ), του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών.

Η είσοδος στο mobilefees.gov.gr γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet:

  • είτε του δικαιούχου, αν αυτός είναι ενήλικας (18-29 ετών),
  • είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν αυτός είναι ανήλικος (15-17). Η σχέση επιμέλειας ελέγχεται αυτόματα, κατόπιν διασταύρωσης με το Μητρώο Πολιτών ή εναλλακτικά με το έντυπο Ε1 της πιο πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =