αρχικηVIRAL«Απαγορεύεται κάθε κουβέντα για τον κορονοϊό»: Ένα Ιταλικό cafe παροτρύνει τους θαμώνες του να συζητούν για άλλα θέματα

«Απαγορεύεται κάθε κουβέντα για τον κορονοϊό»: Ένα Ιταλικό cafe παροτρύνει τους θαμώνες του να συζητούν για άλλα θέματα

Μια ιδιαίτερη ιδέα είχε ένα cafe στη Ρώμη: Απαγορεύει αυστηρά κάθε συζήτηση για κορονοϊό, lockdown και ιούς. H υπεύθυνη του καταστήματος, Κριστίνα Ματιόλι, έχει τοποθετήσει δύο χειρόγραφες επιγραφές πίσω από το ταμείο του καφέ. Η μία ενημερώνει τους πελάτες ότι απαγορεύεται να κουβεντιάζουν για ό,τι έχει σχέση με τον κορονοϊό. Η άλλη τους δίνει ιδέες για θέματα συζήτησης. Για παράδειγμα τους καλεί να ανοίξουν κουβέντα για την ιστορία ή τον πολιτισμό.

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, σε μια χώρα μάλιστα που έχει πληγεί βαριά από τον Covid-19.

«Συζητάμε για το ίδιο πράγμα εδώ και μήνες, οπότε επιλέξαμε να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα», εξήγησε η Ματιόλι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν είναι άρνηση, ούτε υποτιμάμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης. Απλά το θέμα είναι να ξεφύγουμε λίγο», συμπλήρωσε. Οι περισσότεροι πελάτες του καφέ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Ρώμης, υποδέχθηκαν θετικά αυτή την απαγόρευση. Η Μπρούνα Πιάτσα για παράδειγμα, που πηγαίνει τακτικά εκεί, πιστεύει ότι είναι υπέροχη ιδέα. «Μπουχτίσαμε με τη συζήτηση για τον κορονοϊό, δεν αντέχουμε άλλο. Όπου πάμε, μιλάμε μόνο για αυτό», είπε η 58χρονη. «Χαίρομαι να συζητάω για οτιδήποτε άλλο. Προτιμώ να μιλήσω για τον καιρό ή για τους διάσημους», συμπλήρωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κι αν κάποιος κατά λάθος ανοίξει κουβέντα για την πορεία του κορονοϊού ή ένα πιθανό εμβόλιο; «Δεν υπάρχουν κυρώσεις, απλά τους δείχνω το χαρτί», λέει η Ματιόλι χαμογελώντας και προσθέτει με υπερηφάνεια ότι το παράδειγμά τους το ακολούθησαν και και άλλα μαγαζιά στην Ιταλία.

https://www.thelocal.it/userdata/images/1605890035_000-8vh4k7.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =