αρχικηVIRALΑν υπάρχουν εξωγήινοι, βλέπουν την Γη κάπως έτσι από το διάστημα (Εικόνα)

Αν υπάρχουν εξωγήινοι, βλέπουν την Γη κάπως έτσι από το διάστημα (Εικόνα)

Αν έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να δει ένας «εξωγήινος» αστρονόμος κοιτάζοντας τον πλανήτη μας από ένα μακρινό αστρικό σύστημα, μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων έδωσε την απάντηση. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, κατάφερε να απεικονίσει τη Γη με τρόπο τέτοιο, που αποδίδεται η εικόνα του πλανήτη μας από την πλευρά ενός «εξωτερικού» παρατηρητή, έτη φωτός μακριά.

Η αναζήτηση για εξωπλανήτες συνεχίζεται εδώ και χρόνια, και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει με βεβαιότητα την πιθανότητα να αποτελεί και η Γη αντικείμενο έρευνας από «κατοίκους» άλλων γαλαξιών.

Για να μάθει τι ακριβώς θα έβλεπε κάποιος εξωτερικός παρατηρητής όταν έστρεφε το τηλεσκόπιό του προς τη Γη για να διαπιστώσει αν είναι κατοικήσιμη, η ομάδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ χρησιμοποίησε περίπου 10.000 εικόνες του πλανήτη μας, που τραβήχτηκαν από το δορυφόρο DSCOVR τηςNASA, σε ένα σημείο βαρυτικής ισορροπίας μεταξύ της Γης και του Ήλιου.

Στη συνέχεια σμίκρυναν αυτές τις εικόνες πολλές φορές, προκειμένου να προσομοιώσουν αυτό που οι «ερευνητές» που μπορεί να βρίσκονταν έτη φωτός μακριά θα έβλεπαν στα τηλεσκόπιά τους, κοιτάζοντας προς τη Γη.

Συγκρίνοντας τις «ζουμαρισμένες» εικόνες με τις πρωτότυπες, οι επιστήμονες κατάφεραν να ξεχωρίσουν τις παραμέτρους που σχετίζονται περισσότερο με τις εκτάσεις, γεγονός που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν το μοντέλο τους.

Οι ακατέργαστες «σιλουέτες» της Αφρικής, της Ασίας καθώς και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην εικόνα που έλαβαν.

Η χρήση αυτής της μεθόδου από αστρονόμους δεν θα επιτρέψει την δημιουργία μιας σαφούς εικόνας για τον εξωγήινο κόσμο, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να προσδιοριστεί εάν ένας εξωπλανήτης έχει ωκεανούς και άλλες βασικές συνθήκες που απαιτούνται για τον αποικισμό του.

Πηγή: CNN Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seven =