αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Αν το Facebook υπήρχε τη δεκαετία του 1930 θα επέτρεπε στον Χίτλερ να ποστάρει διαφημίσεις 30 δευτερολέπτων»

«Αν το Facebook υπήρχε τη δεκαετία του 1930 θα επέτρεπε στον Χίτλερ να ποστάρει διαφημίσεις 30 δευτερολέπτων»

Μια ομιλία κάνει τον γύρω του ίντερνετ τις τελευταίες ώρες. Είναι ο κωμικός ηθοποιός και παραγωγός, Sacha Baron Cohen, ο οποίος μιλά για το πως λειτουργούν τα social media στην εποχή μας, και τις «παρενέργειες» που έχουν αυτά. «Αν το Facebook υπήρχε τη δεκαετία του 1930 θα επέτρεπε στον Χίτλερ να ποστάρει διαφημίσεις 30 δευτερολέπτων», λέει ο ίδιος.

Και εξηγεί ανάμεσα σε άλλα: «Σήμερα οι δημαγωγοί γοητεύουν τα χειρότερα ένστικτά μας. Οι θεωρίες συνωμοσίας, που κάποτε είχαν θέση στο περιθώριο, έγιναν mainstream. H εποχή των επιχειρημάτων μοιάζει να τελειώνει και τώρα η γνώση παραμερίζεται και η επιστημονική συναίνεση απορρίπτεται. Η δημοκρατία, η οποία εξαρτάται από τις κοινές αλήθειες, είναι σε υποχώρηση και η απολυταρχία, η οποία εξαρτάται από τα κοινά ψέματα είναι σε άνοδο. Τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται, καθώς και οι δολοφονικές επιθέσεις σε θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες».

«Οι ψεύτικες ειδήσεις ξεπερνούν τα πραγματικά νέα, επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι τα ψέματα εξαπλώνονται γρηγορότερα από την αλήθεια. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη μηχανή προπαγάνδας στην ιστορία έχει διαδώσει την παλαιότερη θεωρία συνωμοσίας στην ιστορία – το ψέμα ότι οι Εβραίοι είναι κάπως επικίνδυνοι. Όπως το έθεσε ένας τίτλος, ‘Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να κάνει ο Γκέμπελς με το Facebook», τονίζει ο Sacha Baron Cohen.

«Αν πληρωθεί, το Facebook θα αναρτήσει οποιαδήποτε “πολιτική” διαφήμιση θέλετε, ακόμη κι αν είναι ψέμα», λέει ο ηθοποιός.

Συμπληρώνοντας: «Και μάλιστα θα σας βοηθήσει να στοχεύσετε αυτά τα ψέματα στους χρήστες που θα δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Με βάσει αυτή την στρεβλή λογική, αν το Facebook υπήρχε τη δεκαετία του 1930, θα είχε επιτρέψει στον Χίτλερ να αναρτήσει διαφημίσεις των 30 δευτερολέπτων για τη “λύση” του στο “πρόβλημα των Εβραίων”».

Τι απαντά το Facebook

«Ο Sacha Baron Cohen διαστρέβλωσε την πολιτική του Facebook», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας στο AFP. «Στην πλατφόρμα μας απαγορεύεται ο λόγος μίσους (…) Κανείς, περιλαμβανομένων των πολιτικών προσωπικοτήτων, δεν μπορεί να υπερασπίζεται ή να προωθεί το μίσος, τη βία ή τους μαζικούς φόνους στο Facebook», πρόσθεσε.

Sacha Baron Cohen Slams Social Media Giants

‘If Facebook were around in the 1930s, it would have allowed Hitler to post 30-second ads’ — Listen to Sacha Baron Cohen slam the social media industry for facilitating the spread of hate, lies, and conspiracies through its creation of the ‘greatest propaganda machine in history’via NowThis

Gepostet von NowThis Politics am Freitag, 22. November 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =