αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν πιστεύεις ότι έχεις επιβιβαστεί στο λάθος «τρένο», εδώ είναι οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Αν πιστεύεις ότι έχεις επιβιβαστεί στο λάθος «τρένο», εδώ είναι οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Στην ζωή ανοίγονται πολλές επιλογές μπροστά σου, κάθε ημέρα που περνά. Αρκετές φορές, ο δρόμος που διαλέγουμε δεν είναι ο σωστός. Και το συνειδητοποιούμε λίγο μετά. Σε άρθρο του Thrive Global, διαβάζουμε μια πολύ πετυχημένη παρομοίωση: Είναι σαν να επιβιβαστείς σε ένα λάθος τρένο, το οποίο δεν σε οδηγεί στον προορισμό σου. Το καταλαβαίνεις λίγο μετά. Αλλά εσύ έχεις ήδη ανέβει στο τρένο, το οποίο έχει αναπτύξει ταχύτητα και δεν μπορείς πλέον να κατέβεις από εκεί. Ξεκινάς να ψάχνεις για το φρένο έκτακτης ανάγκης, για να το βρεις και να το πατήσεις.

«Στην ζωή μας, επιβιβαζόμαστε κάθε ημέρα σε λάθος τρένο» σημειώνεται στο ίδιο άρθρο.

Είναι σαν να υπάρχουν εκατοντάδες κλώνοι του εαυτού μας σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίοι ψάχνουν για ένα τρένο για να επιβιβαστούν. Αρκετοί τελικά παίρνουν το λάθος τρένο, αφού δεν γνωρίζουν σε ποια κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν. Στην ζωή μας μπορεί να πάρουμε πολύ συχνά το τρένο που θα μας δημιουργήσει αρνητικές σκέψεις. Αυτό είναι ΟΚ. Αλλά αν δεν γνωρίζεις το που θέλεις να κατευθυνθείς, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσεις σε λάθος προορισμό, χωρίς να αντιδράσεις. Και δεν θα χαρείς το ταξίδι. «Οι προσωπικές αξίες είναι που δίνουν στη ζωή μας μια κατεύθυνση. Οι στόχοι σε βοηθούν να κινηθείς προς την κατεύθυνση αυτή» τονίζεται στο άρθρο.

Αν επιβιβαστείς στο λάθος τρένο και ξεκινήσουν να δημιουργούνται αρνητικές σκέψεις, τότε πρέπει να κάνεις 3 ερωτήσεις στο εαυτό σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να βρεις τον προσανατολισμό σου.

Θα με βοηθήσει αυτή η αρνητική σκέψη να φτάσω εκεί που θέλω;

Πριν από αυτό, ίσως πρέπει να κάνεις δύο άλλες ερωτήσεις στον εαυτό σου. Για να βεβαιωθείς ότι ξέρεις τον προορισμό σου.

Με βοηθά αυτή η σκέψη να κατευθυνθώ προς κάπου που έχει αξία;

Με βοηθά να πετύχω τους στόχους μου και να ζήσω σύμφωνα με τις αξίες μου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − three =