αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν πας στο ίδιο event με κάποιον, θα μπορείς να γίνεις φίλος μαζί του στο Facebook με ένα κλικ

Αν πας στο ίδιο event με κάποιον, θα μπορείς να γίνεις φίλος μαζί του στο Facebook με ένα κλικ

Μια νέα δυνατότητα επαγγελματικής δικτύωσης και γνωριμιών πρόκειται να προστεθεί σύντομα στο Facebook app για iOS και Android. Η υπηρεσία θα προτείνει ως φίλους μέλη του δικτύου που πρόκειται να παραστούν στην ίδια εκδήλωση, εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή, απλώς ζουν στην ίδια πόλη δεν συνδέονται όμως με σχέση φιλίας στο Facebook.

Για να διαπιστώσετε εάν έχετε τη νέα δυνατότητα στο Facebook app, αγγίξτε το εικονίδιο με τις κάθετες γραμμές και αναζητήστε το Βρείτε Φίλους μετά την Προβολή Όλων στην ενότητα Εφαρμογές, κάτω από τα Device Requests.

Το νέο «Βρείτε Φίλους» δεν εμφανίζει στη λίστα όσους είναι ήδη φίλοι στην υπηρεσία. Βασίζεται σε πληροφορία που δημοσιοποιείται από το προφίλ κάθε μέλους, αλλά και από τις απλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος ή δήλωσης συμμετοχής σε διάφορες εκδηλώσεις που ανακοινώνονται μέσω της υπηρεσίας. Το app θα προτείνει μέλη του που έχουν εκδηλώσει το ίδιο ενδιαφέρον ή θα πάνε στην ίδια εκδήλωση, παρέχοντας μια ευκαιρία για επαγγελματική δικτύωση.

Όπως σημειώνει το in.gr πάντως, το Facebook δεν επιτρέπει στα μέλη του να περιορίσουν ποιοι θα δουν ότι πρόκειται να παραστούν σε μια εκδήλωση, παράλειψη σημαντική για την προστασία του απορρήτου, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει ότι θα απουσιάζετε την ώρα της εκδήλωσης για την οποία δηλώσατε ότι θα παραστείτε. Με το νέο Βρείτε Φίλους, θα μπορεί επίσης να επικοινωνήσει οποιοασδήποτε άλλος έχει δηλώσει ότι θα πάει ή ενδιαφέρεται να πάει στην ίδια εκδήλωση.

Το Βρείτε Φίλους (Discover People) θα προτείνει ως φίλους και συνεργάτες με τους οποίους ενδεχομένως δεν έχετε καν συστηθεί, δεδομένου ότι αμφότεροι έχετε δηλώσει πού εργάζεστε στο προφίλ σας.

Ομοίως, η πρόταση φίλων από την ίδια πόλη, βασίζεται στη δήλωση της πόλης κατοικίας στο προφίλ. Ως τώρα, υπήρχε η δυνατότητα να δει κανείς μια λίστα από «Φίλους Κοντά», αν και η λειτουργία αυτή περιορίστηκε στην ίδια πόλη και όχι στην «ευαίσθητη» ακριβή θέση ενός εκάστου.

Πάντως, η νέα λειτουργικότητα δείχνει ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο online έχει επινοήσει νέους τρόπους να αυξήσει τους συνδέσμους μεταξύ των μελών του και ίσως να ανταγωνιστεί εφαρμογές για νέες γνωριμίες, όπως το Tinder κ.ά. Κι αυτό καθώς η νέα δυνατότητα αναζήτησης δεν βασίζεται σε κάποιον υπάρχοντα δεσμό φιλίας (δηλαδή, έχετε τουλάχιστον έναν κοινό φίλο με τους προτεινόμενους δυνητικούς φίλους σας), αλλά σε κοινά ενδιαφέροντα, απασχόληση ή απλά μια εκδήλωση.

Σημειώστε τέλος πως, τα στοιχεία που προβάλλονται σε αγνώστους δεν διαφοροποιούνται από όσα βλέπουν οι ήδη φίλοι σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 7 =