αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν νιώθεις ότι είσαι «συνεχώς απασχολημένος», εδώ είναι μερικά points που πρέπει να προσέξεις

Αν νιώθεις ότι είσαι «συνεχώς απασχολημένος», εδώ είναι μερικά points που πρέπει να προσέξεις

Στην γρήγορη εποχή που ζούμε, ίσως να έχεις πέσεις σε μία παγίδα: Να είσαι συνεχώς απασχολημένος. Με την δουλειά σου.

Δεν έχω χρόνο. Είμαι πολύ απασχολημένος. Συγγνώμη, έχω πήξει. Μακάρι να μπορούσα, αλλά πραγματικά δεν μπορώ. Πιθανότατα έχετε πει τουλάχιστον μία από αυτές τις φράσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν είναι περίεργο. Όλοι έχουμε δουλειές να κάνουμε, ευθύνες να χειριστούμε, tasks να ολοκληρώσουμε.

Αλλά τι μπορείς να κάνεις αν νιώθεις… ότι δεν σου φτάνει ο χρόνος; Εδώ είναι μερικά points που πρέπει να προσέξεις, έτσι όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό addicted2success.com.

Ο χρόνος ως δικαιολογία

Μάλλον χρησιμοποιήσατε τη φράση «Συγγνώμη, αλλά είμαι τόσο απασχολημένος» όταν δεν θέλατε να κάνετε κάτι: Να αναλάβετε ένα project, να συναντηθείτε με κάποιον ή να συμμετάσχετε σε κάποιο είδος εκδήλωσης. Το να λέμε ότι είμαστε πολύ απασχολημένοι έχει γίνει η δικαιολογία μας όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι. Είναι η εύκολη διέξοδος μας. Είναι σχεδόν όπως όταν ήσουν παιδί και σε ρώτησε ο φίλος σου. «Γεια, θέλεις να πάμε να παίξουμε έξω;» Αν δεν σου άρεσε, απαντούσες με ένα: «Συγγνώμη, οι γονείς μου είπαν όχι».

Λες ψέμματα στον εαυτό σου

Τώρα που είμαστε υπεύθυνοι ενήλικες, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους γονείς μας ως δικαιολογία. Ωστόσο, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τον χρόνο ως δικαιολογία. Το να πεις «όχι» σε κάποιον λόγω χρόνου, είναι πιο εύκολο από το να λες «απλώς δεν θέλω να πάω στο πάρτι γενεθλίων σου», αλλά λόγω αυτής της συνήθειας, αρχίζουμε να λέμε ψέματα και στον εαυτό μας. Εάν χρησιμοποιείτε συνεχώς τη δικαιολογία «Συγγνώμη, δεν έχω χρόνο» όταν αλληλεπιδράτε με άλλους ανθρώπους και καταστάσεις, δεν είναι περίεργο που αρχίσατε να πιστεύετε… και εσείς αυτό το ψέμα!

Έχεις χρόνο

Υπάρχει κάποιο παράλληλο project που θέλετε πραγματικά να ξεκινήσετε; Υπάρχει μία startup που θέλετε να δημιουργήσετε; Είστε πραγματικά παθιασμένοι με τα βιβλία αλλά δεν έχετε διαβάσει κανένα τον τελευταίο χρόνο; Αν η απάντηση είναι ναι, αλλά δεν έχετε καταφέρει να κάνετε τίποτα ακόμα, πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν έχετε χρόνο. Αλλά δες αυτό Αν κάποιος σας έδινε 1.000.000 ευρώ για να ξεκινήσετε αυτό το παράλληλο project ΜΑΖΙ με την πρωινή δουλειά σας, θα το κάνατε; Αν κάποιος σας πλήρωνε για να ξεκινήσετε επιτέλους να φτιάχνετε αυτά τα βίντεο που πραγματικά θέλετε να κάνετε, θα το κάνατε;

Μάλλον η απάντησή σας είναι ΝΑΙ, και θα κάνατε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να πάρετε αυτά τα 1.000.000 ευρώ. Το αστείο είναι… ότι ξαφνικά βρήκατε λίγο χρόνο! Ο αριθμός των ωρών σε μια ημέρα δεν άλλαξε. Αλλά βρήκατε χρόνο.

Όλα έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες

Είναι οι προτεραιότητές μας που κάνουν τη διαφορά. Αν ο διαλογισμός ήταν η προτεραιότητά σου, απλά θα έβρισκες τον χρόνο να το κάνεις. Αν η άσκηση ήταν η προτεραιότητά σου, θα ξυπνούσες μια ώρα νωρίτερα και θα πήγαινες στο γυμναστήριο. Εάν η οικοδόμηση ενός παράλληλου project ήταν προτεραιότητα, θα το δουλεύατε μόλις σχολάγατε από την πρωινή δουλειά σας. Είμαστε όλοι απασχολημένοι. Όλοι έχουμε δουλειές να κάνουμε και λογαριασμούς να πληρώσουμε. Ωστόσο, αν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε ως συνεχή δικαιολογία για να μην να κάνετε κάτι, «πυροβολείτε» μόνο τον εαυτό σας

Άσε το τηλέφωνο σου

Στην εποχή μας περνάμε πολλές ώρες πάνω από το smartphone μας. Και δεν είναι δύσκολο να παρασυρθείς. Πόσες φορές έπιασες το κινητό απλά «για να δεις κάτι 1 λεπτό» και κατέληξες να είσαι εκεί… για ώρες; Μάλλον πολλές φορές. Περνάμε ώρες κάνοντας scroll στα τηλέφωνά μας, παρακολουθούμε μια ολόκληρη σεζόν μιας νέας σειράς μέσα σε 2 ημέρες και ξεχνάμε πόσο πολύτιμος και περιορισμένος είναι ο χρόνος μας. Αν αφήσεις το κινητό στην άκρη, θα διαπιστώσεις ότι ελευθερώνεται πολύς χρόνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =