αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν κλείνεις τα emails σου με αυτή την απλή λέξη, έχεις περισσότερες πιθανότητες για απάντηση

Αν κλείνεις τα emails σου με αυτή την απλή λέξη, έχεις περισσότερες πιθανότητες για απάντηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας (και ειδικά οι επιχειρηματίες) πνίγονται… μέσα σε πολλά emails. Υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πως να διαχειριστείτε και να ταξινομήσετε τα εισερχόμενα σας. Σε αυτό το άρθρο όμως, δεν θα μιλήσουμε για τα εισερχόμενα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Θα συζητήσουμε για ένα ζήτημα που δημιουργούν όντως τα πολλά emails που φτάνουν σε κάθε παραλήπτη. Σίγουρα το ξέρετε όλοι: είναι τα αναπάντητα emails. Όντως, πολλά emails μένουν αναπάντητα, μέσα στον γενικότερο «χαμό». Οι άνθρωποι της εταιρίας που ειδικεύεται στα emails, της Boomerang, έκαναν μια έρευνα. Εξετάζοντας πάνω από 350.000 emails, διαπίστωσαν ότι αυτά που έκλειναν με μια συγκεκριμένη λέξη είχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, ως προς το να απαντηθούν.

Μα όλα τα emails ζητούν απάντηση; Προφανώς όχι. Για αυτό η έρευνα συγκεκριμένα εξέτασε μηνύματα που ζητούσαν απάντηση. Δείτε παρακάτω μερικές κλασσικές εκφράσεις, όπως τις παραθέτει η έρευνα, με τις οποίες κλείνουν συνήθως τα emails (για κάθε μια, υπάρχει και ελληνική λέξη φυσικά).

Sincerely
Cheers
Warmly
Thanks
Regards
Best
Take care
Ciao
Talk soon
Looking forward to your thoughts
Your initials
[No closing at all]

Μπορείς να καταλάβεις ποια λέξη από τις παραπάνω είναι η ιδανική για το κλείσιμο ενός email; Πάμε να δούμε την απάντηση. «Τα μηνύματα που έκλεινα με κάποια παραλλαγή του “thank you”, είχαν σημαντικά περισσότερες απαντήσεις» λέει ο ερευνητής, Brendan Greenley. Συγκεκριμένα, τα μηνύματα που έκλειναν με “thanks in advice” είχαν 65,7% ποσοστό επιτυχίας. Αυτά που έκλειναν με “thanks”, 63%. Και τρίτα στην κατάταξη αυτά που έκλειναν με “thank you”, με ποσοστό επιτυχίας 57,9%.

Φυσικά, ο τίτλος του θέματος, το περιεχόμενο και το μήκος του κειμένου μετρούς επίσης. Μην περιμένετε ότι αν γράψετε ένα μακροσκελές κείμενο, με αγενή τόνο και χωρίς ξεκάθαρο θέμα, θα λάβετε απάντηση επειδή απλά γράψατε ένα «ευχαριστώ» στο τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 3 =