αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν κάποιος κάνει αυτά τα 5 πράγματα, έχει μια χειριστική προσωπικότητα. Και πρέπει να προσέξεις

Αν κάποιος κάνει αυτά τα 5 πράγματα, έχει μια χειριστική προσωπικότητα. Και πρέπει να προσέξεις

Η αλληλεπίδραση με χειριστικούς ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορούν να σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και να ρίξουν την ψυχολογία σου. Επιπλέον, είναι συναισθηματικά κουραστικό να είσαι κοντά τους.

Αν κάποιος κάνει αυτά τα 5 πράγματα, έχει μια χειριστική προσωπικότητα. Και πρέπει να προσέξεις.

1) Σου δημιουργεί ενοχές

Ίσως αναρωτιέστε γιατί τα παιχνίδια ενοχής και ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι σημάδια μιας χειριστικής προσωπικότητας.

Οι ενοχές και ο συναισθηματικός εκβιασμός χειραγωγούν τα συναισθήματά σας για να ελέγξουν τη συμπεριφορά σας. Τέτοιοι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια του μυαλού χρησιμοποιώντας τις ενοχές, για να σε κάνουν να κάνεις αυτό που θέλουν.

Τα παιχνίδια ενοχής και ο συναισθηματικός εκβιασμός όπως «Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα το έκανες αυτό» δημιουργούν ενοχές και ντροπή, ακόμα κι αν το αίτημα είναι αδύνατο για διάφορους λόγους.

2) Παίζει το θύμα

Οι χειριστικοί άνθρωποι παίζουν το θύμα για να κερδίσουν τη συμπάθεια και τον έλεγχο των άλλων. Αλλοιώνουν την αλήθεια και συχνά κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται αθώοι, ακόμα κι αν ήταν αυτοί που προκάλεσαν το θέμα.

Συνήθως οι ανασφάλειες γίνονται καύσιμο για αυτούς. Έτσι, συχνά θα κάνουν δηλώσεις που έχουν σκοπό να σας πληγώσουν και στη συνέχεια θα αρνηθούν την κακή πρόθεση τους. Μπορεί επίσης να σας κατηγορήσουν για το λάθος τους ή να σας κάνουν να φαίνεται ότι φταίτε.

Αυτός ο τύπος συναισθηματικής κακοποίησης είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς δεν είναι πάντα προφανής.

3) Gaslighting

Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.

Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί.

Ουσιαστικά του αρνούνται όλη του την πραγματικότητα, μέχρι να υποκύψει και να υιοθετήσει αυτήν που του προβάλλουν.

4) Δημιουργία σύγχυσης

Ενα άτομο σας δυσκολεύει και μετά συμπεριφέρεται σαν να μην έχει κάνει τίποτα κακό. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η δημιουργία σύγχυσης. Οι χειριστικοί άνθρωποι συχνά προβάλλουν αβάσιμα επιχειρήματα ή συζητήσεις για να αποσπάσουν την προσοχή. Μπορεί να σας μπερδέψουν σκόπιμα παρέχοντας παραπλανητικές πληροφορίες ή αποκρύπτοντας σημαντικές λεπτομέρειες, καθιστώντας σας δύσκολο να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Αυτό το είδος εξαπάτησης είναι μια από τις χειραγωγικές τακτικές που έχει σκοπό να σας κρατήσει εκτός ισορροπίας και να μην έχετε καθαρό μυαλό.

5) Χειραγώγηση μέσω κολακείας

Η κολακεία χρησιμοποιείται συχνά από χειριστικούς ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλουν. Θα σας κολακεύσουν με κομπλιμέντα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας και να σας κάνουν να νιώσετε ότι σας εκτιμούν.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι παρά μια απλή «μάσκα» για να κρύψουν τον πραγματικό σκοπό τους.

Πολλές φορές, αυτός μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά σας και να σας χειραγωγήσουν περαιτέρω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 4 =