αρχικηVIRALΑν θες να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου στο Instagram υπάρχουν 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Αν θες να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου στο Instagram υπάρχουν 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί προτείνουν να διατηρήσουμε την ιδιωτικότητά μας, ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν φέρει τη ζωή μας μπροστά στον φωτογραφικό φακό και στα μάτια, σχεδόν όλων όσων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
AdTech Ad

Φυσικά το τι δημοσιεύεται και ποιος μπορεί να το δει συνήθως καθορίζεται από εμάς τους ίδιους, όλα αυτά μέχρι κάποιος να προσπαθήσει να παραβιάσει κάποιον λογαριασμό μας.

Ένα από τα διασημότερα κοινωνικά δίκτυα είναι το Instagram, το οποίο μετρά περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, που μοιράζονται με τους ακολούθους τους φωτογραφίες από στιγμιότυπα της ζωής τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας; Υπάρχουν 5 βασικοί τρόποι, όπως τους δημοσιεύει το News247.gr.

Απενεργοποιήστε την τοποθεσία σας: Επειδή μπορεί να μην θέλετε να μοιράζεστε τα πάντα, ιδιαίτερα την διεύθυνση του σπιτιού σας με τους πάντες, καλό είναι να “πειράξετε” τις ρυθμίσεις και να κρύψετε την τοποθεσία σας. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις και πατώντας τις κουκκίδες στα δεξιά της οθόνης και επιλέγοντας το “edit”. Ρυθμίστε την τοποθεσία και είστε εντάξει. Παράλληλα, μπορείτε να προστατεύετε και τις μελλοντικές σας δημοσιεύσεις ενεργοποιώντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Μπλόκαρε τους χρήστες που σε προβληματίζουν: Όπως σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι και στο Instagram μπορείς να μπλοκάρεις όσους χρήστες θεωρείς ότι η δραστηριότητά τους είναι “ύποπτη” ή απλά σε ενοχλούν. Για να μπλοκάρεις έναν χρήστη θα χρειαστεί να επισκεφτείς το προφίλ του και στη συνέχεια επιλέγοντας τις κουκκίδες στο πάνω μέρος της οθόνης μπορείς να επιλέξεις να τον μπλοκάρεις ή να τον αναφέρεις. Λειτουργία χρήσιμη για ψεύτικα προφίλ.

Ενέκρινε χειροκίνητα τα tags από άλλους: Άλλη μια σωτήρια, αλλά και χρήσιμη λειτουργία του Instagram είναι το χειροκίνητο “ταγκάρισμα”, όπου μπορείς κάθε στιγμή να ελέγχεις ποιος κάνει tag το προφίλ σου και που. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του προφίλ, επιλέγοντας την εικόνα σου θα εμφανιστούν όλες οι δημοσιεύσεις που έχει κάνει και έχεις προστεθεί με ετικέτα από άλλους, επιλέγοντας τις κουκκίδες στα δεξιά μπορείς να ρυθμίσεις το “Tagging options”.

Περιόρισε την χρήση των hashtags: Όταν προσθέτεις ένα hashtag σε κάποια δημοσίευσή σου, τότε η φωτογραφία ή το βίντεο είναι ορατό στην σελίδα του hashtag που έχεις επιλέξει, επομένως είναι ορατό σε όσους ανατρέξουν στη συγκεκριμένη σελίδα.

Κάνε το προφίλ σου ιδιωτικό: Αν τα παραπάνω βήματα δεν σε κάνουν να νιώθεις ασφαλείς τότε μπορείς να λάβεις ακόμα πιο δραστικά μέτρα, κάνοντας το προφίλ σου ιδιωτικό και περιορίζοντας την προσβασιμότητα σ’ αυτό μόνο στους ακολούθους σου. Για να κάνεις το προφίλ σου ιδιωτικό θα πρέπει να “πειράξεις” τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − eight =