αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Αν θες να εντυπωσιάσεις σε μία job interview κάνε 5 πράγματα»: Εξηγεί μία γυναίκα που προσλήφθηκε από τον Jeff Bezos

«Αν θες να εντυπωσιάσεις σε μία job interview κάνε 5 πράγματα»: Εξηγεί μία γυναίκα που προσλήφθηκε από τον Jeff Bezos

H Ann Hiatt, έχει πάνω από 15 χρόνια διαδρομής στην Silicon Valley. Και έχει συνεργαστεί ως executive business partner με μεγάλα ονόματα όπως ο Jeff Bezos, η Marissa Mayer και ο Eric Schmidt.

«Αφού πέρασα τόσο πολύ χρόνο με μερικούς από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικούς leaders του κόσμου, έμαθα τι να αναζητώ σε νέους υποψηφίους. Μάλιστα, ο Bezos με προσέλαβε επιτόπου μετά την πρώτη μου συνέντευξη μαζί του το 2002» λέει η ίδια στο CNBC. Και παραθέτει τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις, αν θες να εντυπωσιάσεις σε μία συνέντευξη για δουλειά.

1. Πείτε αξέχαστες ιστορίες για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας

Οι άνθρωποι με τους οποίους έκανε συνέντευξη ή συνεργάστηκε στην Google, είχαν πολλά ενδιαφέροντα έξω από την δουλειά τους, λέει η Ann. «Αλλά δεν είπαν απλώς «μου αρέσει να ασχολούμαι με τον κήπο» ή «λατρεύω να φτιάχνω έπιπλα». Αντίθετα, θα παρουσίαζαν πώς έφτασαν να αγαπήσουν ή να αναπτύξουν ενδιαφέρον για κάτι, μέσω στοχαστικών και ελκυστικών τρόπων. Για παράδειγμα, μια υποψήφια που ήταν μανιώδης ορειβάτης βράχων εξήγησε ότι είναι μια δραστηριότητα με νόημα, επειδή ο μπαμπάς της πάντα ονειρευόταν να σκαρφαλώσει στο Έβερεστ, αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία – έτσι τώρα είναι ένας από τους στόχους της ζωής της. Όποια και αν είναι τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντά σας, πείτε μια ιστορία ή μια εμπειρία σχετικά με αυτά, που ο HR Manager δεν θα ξεχάσει σύντομα» εξηγεί.

2. Μιλήστε για αυτά που δεν γνωρίζετε, αλλά είστε πρόθυμοι να μάθετε

Κανείς δεν θέλει να προσλάβει κάποιον που ξέρει τα πάντα. «Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι είναι να δίνουν υπερβολική έμφαση σε όλα τα πράγματα στα οποία είναι καλοί. Για μένα, αυτό είναι ένα κακό σημάδι που μου λέει ότι τους αρέσει να μένουν στο κουτί τους και να παίζουν με ασφάλεια, αντί να αναζητούν νέες προκλήσεις και εμπειρίες. Μιλήστε για τους τομείς που σας ενδιαφέρει να βελτιώσετε, τις δεξιότητες που θέλετε να αναπτύξετε και τους φιλόδοξους στόχους που θέλετε να πετύχετε μια μέρα».

3. Χρησιμοποιήστε λέξεις ομαδικής εργασίας όπως «εμείς» και «η ομάδα μου»

Είναι εύκολο να πεις ότι δουλεύεις καλά με άλλους. Δεν υπάρχει τρόπος για έναν διευθυντή προσλήψεων να καταλάβει εάν πραγματικά έχετε ομαδικές και συνεργατικές δεξιότητες. Αλλά όταν λέτε «εγώ» πάρα πολύ, σημαίνει αμέσως ότι μπορείτε εύκολα να κοιτάξετε τον εαυτό σας και… το σκορ των δικών σας νικών για να κερδίσετε ατομική πίστωση. Η ανάδειξη ομαδικών επιτυχιών, και όχι μόνο προσωπικών, είναι ένα πολύ πιο εξελιγμένο και σπάνιο σύνολο δεξιοτήτων. Πείτε «καταφέραμε το [X]» ή «η ομάδα μου έκανε εξαιρετική δουλειά κάνοντας το [X]».

4. Μίλα για ιδέες που δεν πέτυχαν

«Η Google φημίζεται για το ότι καταργεί γρήγορα projects που δεν λειτουργούν. Γιορτάσαμε τις αποτυχίες μας γιατί ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Αντί να αισθάνονται αποθαρρυμένοι, οι καλύτεροι υπάλληλοι ενεργοποιούνται και παρακινούνται από τις αποτυχίες τους. Μοιραστείτε, λοιπόν, παραδείγματα περιπτώσεων που χρειάστηκε να φύγετε από ένα έργο και να εφαρμόσετε όσα μάθατε σε ένα νέο», λέει η Ann.

5. Πηγαίνετε πέρα ​​από την περιγραφή της θέσης εργασίας και να έχετε ένα όραμα για το μέλλον

Το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει ένας διευθυντής είναι η επανάληψη της… job description που έγραψε. «Δούλευα τρία χρόνια στην Google, όταν μπήκα στο γραφείο του πρώην CEO Eric Schmidt με στόχο να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Του είπα ότι ήμουν έτοιμη να γίνω τομεάρχης. Έφτιαξα έναν οδικό χάρτη για το πώς θα μπορούσε να είναι ο ρόλος και πώς θα μπορούσα να αναπτύξω τις δεξιότητες για να πάω την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο. Δεν λέω ότι πρέπει να πάτε στη συνέντευξη αναφέροντας έναν εντελώς διαφορετικό τίτλο εργασίας. Το θέμα είναι να δείξετε ότι έχετε ένα όραμα για το πώς θα μπορούσε να είναι ο ρόλος σας σε ένα ή δύο χρόνια» λέει η Ann.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =