αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν θες να γίνεις σπουδαίος σε κάτι, υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνεις…»: Η συμβουλή του Kobe Bryant (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αν θες να γίνεις σπουδαίος σε κάτι, υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνεις…»: Η συμβουλή του Kobe Bryant (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Kobe Bryant έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά πριν, κατάφερε να γίνει μύθος. Η μπασκετική καριέρα του πλούσια. Ανάμεσα σε άλλα, επιλέχθηκε 18 φορές ως All-Star και 12 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα. Είναι μέχρι σήμερα ο 4ος σκόρερ στην ιστορία του NBΑ με 33.643 πόντους -προσπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στο τελευταίο του παιχνίδι, το 2016, και σε ηλικία 38 ετών, ο Bryant σημείωσε 60 πόντους.

Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game.

Τελικά, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Σε ντοκιμαντέρ του 2015, ο ίδιος είχε παραθέσει την δική του φιλοσοφία. «Αν θες να γίνεις σπουδαίος σε κάτι, υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνεις. Όλοι μπορούμε να γίνουμε μάστερ σε μια δεξιότητα μας. Αλλά πρέπει να γίνουν θυσίες» έλεγε ο Bryant.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να διαλέξεις ένα πράγμα που θες να κάνεις. Στην συνέχεια, πρέπει να αποφασίσεις τι θα θυσιάσεις, για να πετύχεις τον μεγάλο στόχο σου. Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι. Για να πετύχεις κάτι, πρέπει να στερηθείς άλλα πράγματα. Χρειάζεται επίσης αν φτιάξεις την δική σου ρουτίνα και να διορθώσεις ό,τι δεν δουλεύει καλά. Μόλις δεις τι δουλεύει καλά, δούλεψε πάνω σε αυτό ξανά και ξανά.

«Πιθανότατα μπορείτε να γίνετε καλύτεροι από εμένα. Επειδή δεν ξοδεύετε τον ίδιο χρόνο πάνω σε αυτό, όσο κάνω εγώ τώρα», έλεγε ο Bryant στο ίδιο ντοκιμαντέρ. Εννοώντας φυσικά πως μέσα από την σκληρή δουλειά ένας άνθρωπος μπορεί να επεκτείνει τα «όρια» του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 19 =