αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν θέλεις το βιογραφικό σου να περνά το «τεστ των 6 δευτερολέπτων» πρέπει να αποφύγεις αυτά τα 3 σχεδιαστικά λάθη

Αν θέλεις το βιογραφικό σου να περνά το «τεστ των 6 δευτερολέπτων» πρέπει να αποφύγεις αυτά τα 3 σχεδιαστικά λάθη

Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά αν πρόκειται για μια εταιρία που θεωρείται καλός εργοδότης, είναι δεδομένο ότι λαμβάνει πολλά βιογραφικά κάθε χρόνο. ‘Η αν μιλάμε για μια χώρα σαν την Ελλάδα, με μεγάλη ανεργία. Τότε πάλι τα βιογραφικά που κυκλοφορούν είναι πολλά.

Το βασικό ερώτημα εδώ, είναι το πως μπορείς να ξεχωρίσεις μέσα σε όλη αυτή τη μάζα. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι HR Managers στις περισσότερες εταιρίες, χρειάζονται μόλις 6 δευτερόλεπτα για να κρίνουν αν το βιογραφικό σου… θα περάσει στην επόμενη φάση ή όχι. Ναι, είναι το λεγόμενο «τεστ των 6 δευτερολέπτων».

Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει 3 απλά λάθη σχεδίασης, που μπορούν να σε σαμποτάρουν. Στέλνουν το μήνυμα ότι χρησιμοποιείς μια ξεπερασμένη μορφή βιογραφικού σημειώματος. Δεν δυσκολεύουν μόνο τους υπεύθυνους πρόσληψης να διαβάσουν και να κατανοήσουν τις ικανότητες και την εμπειρία σας, αλλά τους δίνει επίσης την εντύπωση ότι είσαι out-of-date και χρησιμοποιείς παλιές τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Κάτι που ειδικά σε μια καινοτόμο τεχνολογική εταιρία, θα παίξει τον ρόλο του.

1# Μια φανταχτερή γραμματοσειρά: Είναι βασικό λάθος. Μπορεί οι… καλλιγραφικές γραμματοσειρές να φαίνονται ωραίες, όμως δεν είναι πρακτικές. Αφού δυσκολεύουν την ανάγνωση. Επέλεξε κάτι απλό, όπως την γραμματοσειρά Calibri.

2# Δήλωση στόχου στην κορυφή: Σκέψου να περπατάς με έναν ξένο στον δρόμο, και το πρώτο πράγμα που θα του πεις να είναι το πόσο πετυχημένος είσαι και τι θέλεις σε μια νέα δουλειά. Σκέψου όμως ότι κάνεις αίτηση για την δουλειά τους. Αντί λοιπόν να μιλάς για τον δικό σου στόχο, παρέθεσε μερικά skills σου, που τους λύνουν ένα πρόβλημα.

3# Τα ίσια περιθώρια: Μπορεί να θέλεις να έχει το βιογραφικό σου μια δομή πλήρως «τετραγωνισμένη», με ίσα περιθώρια δεξιά και αριστερά. Μια τέτοια διάταξη δημιουργεί όμως μη ομοιόμορφα κενά ανάμεσα στις λέξεις. Αλλού μεγαλύτερα, αλλού μικρότερα. Έτσι η ανάγνωση γίνεται δύσκολη. Επέλεξε ένα κενό ανάμεσα σε κάθε λέξη. Και στοίχιση φυσικά από αριστερά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 1 =