αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν θέλεις να βρεις μια καλή δουλειά μέσα στο 2018, εδώ είναι ο alternative τρόπος για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου

Αν θέλεις να βρεις μια καλή δουλειά μέσα στο 2018, εδώ είναι ο alternative τρόπος για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου

Όταν αναζητάς μια θέση εργασίας, συνήθως ξεκινάς να στέλνεις βιογραφικά σε εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Μετά κοιτάς και μερικές αγγελίες. Εκεί στέλνεις κι άλλα βιογραφικά. Και καταλήγεις μέσα σε 1 μήνα να έχεις εκδηλώσει ενδιαφέρον για 100 θέσεις. Παρόλο που αυτός ο τρόπος είναι πολύ συνηθισμένος, τις περισσότερες φορές δεν φέρνει αποτέλεσμα. Και στατιστικά να το δούμε. Αν για μια θέση εργασίας αποσταλούν π.χ. 50 βιογραφικά, από αυτά θα γίνουν ίσως 2-3 προσλήψεις. Άρα οι υπόλοιποι 47 υποψήφιοι δεν θα κληθούν καν για συνέντευξη.

Τι πρέπει να κάνεις; Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις σε μια θέση εργασίας, είναι να έχεις κάποια «διασύνδεση». Μπορεί να ξέρεις κάποιον που εργάζεται σε μια εταιρία. ‘Η να ξέρεις κάποιο άτομο, που ξέρει κάποιον άλλο σε μια εταιρία. Αν εκεί έχει ανοίξει μια θέση εργασίας που ταιριάζει στα επαγγελματικά προσόντα σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την γνωριμία σου για να βρεθεί το βιογραφικό σου στην κορυφή του σορού. Και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τη θέση.

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχεις κάποια «διασύνδεση»; Το αμερικανικό Inc.com παραθέτει μια alternative τακτική για να αποκτήσεις μια καλή επαφή, με ένα άτομο που δεν γνωρίζεις. Μπορείς να στείλεις ένα cover letter. Αλλά όχι ένα κλασικό cover letter. Θα είναι ένα μήνυμα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της άλλη πλευράς και δεν θα είναι βαρετό. Για να το πετύχεις αυτό, το cover letter σου θα περιγράφει μια ιστορία δική σου, η οποία θα σχετίζεται με την εκάστοτε εταιρία ή τα προϊόντα της.

Έτσι, θα κάνεις την άλλη πλευρά να νιώσει άνετα μαζί σου, να σε θεωρήσει κομμάτι της «φυλής» της και πιθανότατα θα θέλει να μάθει περισσότερα για εσένα. Αν για παράδειγμα στείλεις ένα μήνυμα στην Apple, μπορείς να γράψεις μια ιστορία που θα μιλά για «την πρώτη φορά που κράτησες στα χέρια σου ένα iPhone». Η εξατομίκευση μπορεί να κάνει την διαφορά. Είναι σημαντικό να δείξεις ότι σου αρέσει και σε εμπνέει η εταιρία για την οποία θέλεις να εργαστείς. Όσο καλύτερα παρουσιάσεις την δική σου ιστορία, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχεις να αποκτήσεις μια νέα επαφή, που θα σε οδηγήσει σε μια θεση εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =