αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν είσαι περίπου 30 ετών και νιώθεις ακόμα… παιδί, είναι λογικό. Το λέει η επιστήμη

Αν είσαι περίπου 30 ετών και νιώθεις ακόμα… παιδί, είναι λογικό. Το λέει η επιστήμη

Μπορεί να συμβαίνει και σε εσένα: Είσαι περίπου 30 ετών -λίγο πάνω, λίγο κάτω- και ενώ θα περίμενες να έχεις βάλει σε πλήρη οργάνωση την ζωή σου και να δείχνεις την απόλυτη ωριμότητα, στην πραγματικότητα νιώθεις… ακόμα παιδί. Κι όμως αυτό δεν είναι παράξενο. Το λέει η επιστήμη.

Σύμφωνα με επιστήμονες που μελετούν την δραστηριότητα του εγκεφάλου, οι άνθρωποι δεν ενηλικιώνονται πλήρως προτού ολοκληρώσουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Οπως τονίζουν, η ηλικία στην οποία κάποιος γίνεται επί της ουσίας ενήλικας διαφέρει από άτομο σε άτομο και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.

«Είναι μια πολύ πιο ξεχωριστή μετάβαση που πραγματοποιείται μέσα σε τρεις δεκαετίες» λέει ο καθηγητής Πίτερ Τζόουνς, από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ένας άνθρωπος μπορεί από τα 18 χρόνια του να ψηφίζει, να καταναλώνει αλκοόλ, να παίρνει δάνειο κ.λπ. και να αντιμετωπίζεται ως ενήλικας όταν έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζόουνς, πεπειραμένοι δικαστές αναγνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε έναν 19χρονο εναγόμενο και έναν σκληρό εγκληματία κοντά στα 40 του.

Δεν υπάρχει παιδική ηλικία και μετά αυτόματα ενηλικίωση. Οι άνθρωποι βαδίζουν σε ένα μονοπάτι, είναι σε μια τροχιά, εξηγεί ο καθηγητής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + four =