αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεν κάνεις αυτές τις 5 κινήσεις πριν από κάθε διαπραγμάτευση, έχεις χάσει… πριν ξεκινήσεις

Αν δεν κάνεις αυτές τις 5 κινήσεις πριν από κάθε διαπραγμάτευση, έχεις χάσει… πριν ξεκινήσεις

Πολλές φορές γράφουμε για το τι πρέπει να κάνεις στην διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης, για να φτάσεις στον στόχο σου. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι: Τι κάνεις πριν.

Ο Praveen Tipirneni είναι CEO στην Morphic Therapeutic και θεωρείται ειδικός στις διαπραγματεύσεις. Σε άρθρο του στο Medium, εξηγεί ότι οι διαπραγματεύσεις χάνονται ή κερδίζονται, στις ημέρες που προηγούνται της εκάστοτε συνάντησης. Έχει να κάνει με την προετοιμασία. Και παραθέτει 5 συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Αξιολόγησε την κατάσταση. Τι προσπαθείς να κερδίσεις από την συμφωνία; Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος με τους στόχους σου, πριν μπεις στο δωμάτιο.

2# Πρόβλεψε. Εκτός από τους στόχους, πρέπει να προσπαθήσεις να προβλέψεις το τι μπορεί να συμβεί σε μια συνάντηση. Βάλε την ομάδα σου να σου κάνει ερωτήσεις σε αυτά τα πλαίσια. Δύσκολες ερωτήσεις.

3# Βεβαιώσου ότι όλοι γνωρίζουν τον ρόλο τους. Εάν διαπραγματευτείτε ως ομάδα, πρέπει να ξέρετε τι κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην αίθουσα. Μερικές πρόβες ίσως βοηθήσουν.

4# Μελέτησε τους αντιπάλους. Όπως οι αθλητές μελετούν τους αντιπάλους, πριν από κάθε αγώνα. Φρόντισε να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

5# Γράψε ένα γρήγορο σημείωμα. Πέρα από τις σκέψεις και τα πλάνα που έχεις, είναι καλό να γράψεις μερικά βασικά σημεία σε ένα κομμάτι χαρτί. Θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις την τακτική που θες, με πιο ακριβή τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + twelve =