αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεν κάνεις αυτά τα 8 πράγματα κάθε φορά που πας σε ένα event, τότε σταμάτα να πηγαίνεις

Αν δεν κάνεις αυτά τα 8 πράγματα κάθε φορά που πας σε ένα event, τότε σταμάτα να πηγαίνεις

Πόσες φορές έχεις γυρίσει από ένα επιχειρηματικό ή τεχνολογικό event, και έχεις μια απορία στο μυαλό σου: Τώρα αυτό, ήταν χάσιμο χρόνου; Μάλλον δεν έχεις την απορία. Είσαι σίγουρος. Πήγες στην εκδήλωση, έφαγες αρκετό χρόνο, άκουσες κάποιες ομιλίες, αντάλλαξες μερικές επαγγελματικές κάρτες. Αλλά τελικά, δεν κέρδισες τίποτα ουσιώδες.

Τα διάφορα events μπορούν να σου δώσουν νέες γνώσεις και παράλληλα να επεκτείνεις το δίκτυο σου. Αρκεί όμως να κινηθείς σωστά. Το inc.com, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που πας σε μια τέτοια εκδήλωση. Αλλιώς σταμάτα να πηγαίνεις. Γιατί θα είναι όντως χάσιμο χρόνου.

1# Καταρχήν κάνε σωστή επιλογή. Δες τους ομιλητές, αλλά και ποιος άλλος από το δίκτυο σου θα παρευρεθεί σε ένα event. Πήγαινε μόνο σε αυτά που έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για εσένα.

2# Όρισε τον σαφή στόχο σου. Θα πας για να δεις νέες εφαρμογές ή για να βρεις νέες επαγγελματικές ευκαιρίες;

3# Αν το event έχει ένα app, κατέβασε το. Κάνε επίσης προσκλήσεις μέσω Linkedin σε άτομα που σε ενδιαφέρουν. Δες ποιους συγκεκριμένους ομιλητές και εταιρίες θες να συναντήσεις

4# Αξιοποίησε τυχαίες ευκαιρίες. Μπορεί να γνωρίσεις άτομα εντελώ τυχαία. Δες αν μπορείτε να συνεργαστείτε και να διατηρείσετε μια επαφή.

5# Παρακολούθησε τουλάχιστον ένα session του event. Δες ποιο σε ενδιαφέρει περισσότερο. Δεν χρειάζεται να κάτσεις σε όλη την εκδήλωση. Πάντα, φρόντισε να συστηθείς σε αυτόν που θα κάτσει δίπλα σου.

6# Κοινοποιήσεις στα social media. Άκου μερικές «σοφές φράσεις», σημείωσε τες και διαμοιράσου τες στο δίκτυο σου. Έτσι θα μοιραστείς μερικές καλές συμβουλές, ενώ παράλληλα θα δείξεις ότι είσαι… μέσα στο οικοσύστημα.

7# Άνοιξε συζητήσεις ακόμα και πάνω από τον πάγκο των κοκτέιλ. Σπάσε τον πάγο και κάνε νέες επαφές, σε χαλαρό κλίμα. Και μείνε μακριά από το κινητό σου.

8# Follow-up, follow-up, follow-up. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν τις επαγγελματικές κάρτες. Όμως αυτές δεν αρκούν. Μείνε σε επαφή με τα άτομα που γνώρισες. Στείλε τους ένα μήνυμα στο Linkedin ή κανόνισε έναν καφέ για να τα πείτε πάλι από κοντά. Αν δεν δημιουργήσεις μια καλή ανθρώπινη σχέση, η νέα σου επαφή θα είναι άχρηστη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 2 =