αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεις κάποιες από αυτές τις 6 συμπεριφορές, τότε έχεις μπροστά σου έναν μεγαλομανή

Αν δεις κάποιες από αυτές τις 6 συμπεριφορές, τότε έχεις μπροστά σου έναν μεγαλομανή

Ένας μεγαλομανής πιστεύει ότι είναι καλύτερος από τους γύρω του. Τέτοιοι άνθρωποι καμαρώνουν για τα πράγματα που έχουν κάνει ή θα κάνουν. Και καμαρώνουν για πράγματα που έχουν στην κατοχή τους. Αυτά τα άτομα έχουν μια διαταραχή προσωπικότητας, που τους οδηγεί στο να έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Όλοι δίνουν σημασία τις ικανότητές τους, αλλά οι μεγαλομανείς υπερβαίνουν τα όρια. Συχνά είναι αντιπαθείς και τείνουν να είναι ανέντιμοι. Ένας μεγαλομανής υπερεκτιμά τις ικανότητες, το εκτόπισμα, τη δημοτικότητα, τη δύναμη και την επιρροή του.

Είναι ΟΚ να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου και τα επιτεύγματά σου. Η θετική εικόνα του εαυτού μας και η διατήρηση της αυτοπεποίθησης είναι απαραίτητα για την ευημερία μας. Ωστόσο, αν περάσουμε τα όρια, μπορεί να εξελιχθεί κάτι επιζήμιο.

Θα παρατηρήσετε ότι ένας μεγαλομανής έχει τεράστιο ‘εγώ’, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τον αναγνωρίσετε. Το να καταλάβετε αν έχετε κάποιον τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τον χρόνο σας μαζί του. Θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε τα άτομα που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας.

Εδώ είναι λοιπόν 6 συμπεριφορές που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου έναν μεγαλομανή.

1# Επιβάλει τις αλήθειες του στους άλλους

Αυτό το άτομο θα επιβάλει τις αλήθειες και τις απόψεις του σε άλλους, ακόμη και όταν δεν είναι αρχικά αποδεκτές. Θα επαναδιατυπώσουν τις εξηγήσεις ή τις ιδέες τους μέχρι να συμφωνήσει ο στόχος τους. Αν προσπαθήσετε να τους δώσετε γεγονότα που διαψεύδουν την αλήθεια τους, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας κάνουν να φαίνεστε λανθασμένοι. Προσπαθούν να ελέγξουν την πραγματικότητά σας, ώστε να αμφισβητήσετε αυτά που γνωρίζετε.

2# Εχει μεγάλη φαντασία

Ένας μεγαλομανής αποκτά εμμονή με φαντασιώσεις επιτυχίας, ελέγχου, ομορφιάς ή αγάπης. Πιστεύουν ότι είναι απαραίτητοι και πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς τις ιδέες τους. Η προσήλωσή τους φτάνει στο σημείο να υποθέτουν ότι όλα θα πάνε όπως τα έχουν στο μυαλό τους. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν, μπορεί να θυμώσουν και να προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν τους γύρω τους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατρέψουν την φαντασία τους… σε πραγματικότητα.

3# Απομονώνεται από πολλούς ανθρώπους

Κάποιος με αυτή την πάθηση μπορεί να μείνει μακριά από άτομα που θεωρεί κατώτερα. Θα αποφεύγει επίσης άτομα που πιστεύει ότι θα τον αποκαλύψουν ή θα τον επιπλήξουν. Η αλαζονεία του μπορεί να τον κάνει να νιώσει μοναξιά επειδή δεν περνά χρόνο με συγκεκριμένα άτομα. Δημιουργεί ένα συναισθηματικό κενό που διαταράσσει την ευημερία του, αλλά δεν θα παραδεχτεί το πρόβλημα.

4# Συναισθηματική αστάθεια

Ένα άτομο με αυτή την πάθηση βιώνει συναισθηματική αστάθεια που κυμαίνεται από νευρική συμπεριφορά έως παθητικότητα. Μπορούν γρήγορα να αλλάξουν από μια χαρούμενη διάθεση σε αίσθημα κατάθλιψης ή υπερβολικού άγχους. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να ελέγξει τις εναλλαγές της διάθεσής του, ακόμα και όταν προσπαθεί να τις κρύψει.

5# Ενεργεί σα να μην μπορεί κανείς να τον σταματήσει

Οι μεγαλομανείς αισθάνονται άφθαρτοι και άτρωτοι, ακόμα κι όταν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα και να αναγκάσουν τα πράγματα να πάνε όπως θέλουν οι ίδιοι. Φυσικά, αυτό… δεν πηγαίνει πάντα όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην μπορεί κανείς να τους σταματήσει.

6# Δεν παραδέχεται τα λάθη του

Αυτοί οι άνθρωποι συχνά κατηγορούν τους άλλους για τα λάθη τους και πείθουν τον εαυτό τους ότι δεν είναι δικό τους το Χ λάθος. Δεν θα παραδεχτούν όταν έκαναν κάτι λάθος. Αυτή η κατάσταση σημαίνει ότι δεν μαθαίνουν ποτέ από τα λάθη τους επειδή δεν έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε κακές συνήθειες που έχουν οι τοξικοί άνθρωποι και τους φαίνονται… φυσιολογικές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =