αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν δεις αυτά τα 4 «σημάδια», τότε πρέπει να απορρίψεις την πρόταση για δουλειά που μόλις σου έκαναν

Αν δεις αυτά τα 4 «σημάδια», τότε πρέπει να απορρίψεις την πρόταση για δουλειά που μόλις σου έκαναν

Η διαδικασία της συνέντευξης αποτελεί μία προσπάθεια για να εντυπωσιάσετε τον υποψήφιο εργοδότη σας προκειμένου να προσληφθείτε σε μία δουλειά. Ωστόσο, μέσα από αυτό το ραντεβού έχετε την ευκαιρία και εσείς να γνωρίσετε τον πιθανό σας εργοδότη και να αντιληφθείτε εάν τελικά η θέση που σας προσφέρει είναι κατάλληλη για εσάς.

Μπορεί, μάλιστα, να φτάσετε στο στάδιο της προσφοράς εργασίας προτού συνειδητοποιήσετε ότι δεν ταιριάζει τελικά σε εσάς, ενώ μπορεί να υπάρχουν σημάδια που υποδεικνύουν ότι δεν πρέπει να τη δεχτείτε.

Εάν βρίσκεστε σε συζητήσεις για μια προσφορά εργασίας, δείτε παρακάτω τέσσερις λόγους που θα σας αποδείξουν ότι η απόρριψή της μπορεί να είναι και η σωστή απόφαση.

Προσπαθείτε να ενθουσιαστείτε με τη δουλειά

Η συνέντευξη σε μια δουλειά μπορεί να σας προκαλέσει πολλά συναισθήματα: Άγχος, αβεβαιότητα, ίσως και φόβο. Αλλά συνήθως όλα αυτά εξισορροπούνται από τον ενθουσιασμό για την νέα πιθανή σας δουλειά. Εκτός κι αν δεν το αισθάνεσαι.

Δεν γνωρίζετε πώς αυτή η εργασία θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πώς θα είστε σε 10-15 χρόνια από τώρα με κάθε λεπτομέρεια, αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε πώς αυτή η δουλειά θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις ικανότητές σας και να εμβαθύνετε την τεχνογνωσία σας.

Οι όροι της προσφοράς διαφέρουν σημαντικά από αυτούς που συμφωνήσατε

Aς πούμε ότι είχατε την ευκαιρία να συζητήσετε τις προσδοκίες που έχετε για τον μισθό σας, προτού φτάσετε στο στάδιο της προσφοράς. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο εσείς όσο και η εταιρεία θα γνωρίζετε ότι βρίσκεστε στην «ίδια σελίδα» σχετικά με την αποζημίωση σας. Αλλά τι συμβαίνει εάν συζητήσατε ήδη μισθούς και οφέλη, και στη συνέχεια η προσφορά εργασίας έρχεται με πολύ διαφορετικούς όρους; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε το λόγο της αλλαγής αυτής. Ξεκινήστε ευχαριστώντας το άτομο για την προσφορά του και στη συνέχεια ρωτήστε ανοιχτά για ποιο λόγο η προσφορά είναι διαφορετική.

Η συμπεριφορά του υπεύθυνου HR ήταν αντιεπαγγελματική

Οι άνθρωποι συνήθως παρουσιάζουν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, οπότε αν ο υπεύθυνος του HR παρουσιάσει μία αντιεπαγγελματική, τότε θα πρέπει να ανησυχήσετε.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + two =