αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν δεις αυτά τα σημάδια, μάλλον σου έχουν βάλει νοθευμένη βενζίνη

Αν δεις αυτά τα σημάδια, μάλλον σου έχουν βάλει νοθευμένη βενζίνη

Η εκρηκτική άνοδος στις τιμές των καύσιμων δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για τη διάθεση νοθευμένων ποσοτήτων βενζίνης στην ελληνική αγορά. Συνεπώς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην γυρνάμε την πλάτη στα σημάδια που υποδεικνύουν τη χαμηλή ποιότητα του καυσίμου.

Το καύσιμο αποτελεί ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα και τη μακροζωία του, καθώς πολλές από τις βλάβες που μπορεί να προκύψουν από νοθευμένα προϊόντα. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές που μπορούν να προκληθούν είναι αρκετά μεγάλες και δαπανηρές.

Έτσι, κρίνεται απαραίτητο να επιλέγουμε με ιδιαίτερη προσοχή ένα αξιόπιστο πρατήριο και η τιμή του καυσίμου να μην είναι το μοναδικό μας κριτήριο. Παρακάτω σας δείχνουμε το πως μπορείτε να δείτε εάν το ένα καύσιμο που βάλατε στο αυτοκίνητό σας είναι κακής ποιότητας.

Τα «σημάδια» της νοθευμένης βενζίνης

-Το πρώτο και απλό σημάδι για ύπαρξη νοθευμένης βενζίνης είναι η αυξημένη κατανάλωση, σε ασυνήθιστα επίπεδα, για συγκεκριμένες διαδρομές όπου έχουμε μια τάξη μεγέθους για την ποσότητα καυσίμου που χρειαζόμαστε. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ένα «φτωχό» ή νοθευμένο καύσιμο αναγκάζει τον κινητήρα να καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να μπορέσει να πετύχει την ιδανική απόδοση. Σε αντίθεση με μια νοθευμένη βενζίνη, ένα ποιοτικό καύσιμο μειώνει την κατανάλωση και αυξάνει την αυτονομία.

-Παρότι είναι δύσκολο να το κάνει κάποιος, υπάρχει περίπτωση τα κακής ποιότητα καύσιμα να μπορούν να διακριθούν ακόμα και με οπτική επιθεώρηση. Με κατάλοιπα να είναι εμφανή στην επιφάνεια. Επίσης, ένα κακής ποιότητας καύσιμο είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μία πολύ δυσάρεστη οσμή. Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι είναι δύσκολο για τον μέσο οδηγό να προβεί σε έναν οπτικό ή άλλο έλεγχο στο καύσιμο κάθε φορά που γεμίζει το αυτοκίνητό του.

– Η 3η ένδειξη είναι η πλέον χαρακτηριστική και αφορά στην περίεργη συμπεριφορά του κινητήρα του οχήματός μας μετά από μερικά χιλιόμετρα. Οι στροφές θα ανεβαίνουν με δυσκολία, μπορεί να κάνει διακοπές, ενώ δεν αποκλείεται να δείτε και την ένδειξη «Check Engine» να ανάβει στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας.

 

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + three =