αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις κάποιο από αυτά τα 6 σημάδια στην καθημερινότητα σου, μάλλον σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Αν βλέπεις κάποιο από αυτά τα 6 σημάδια στην καθημερινότητα σου, μάλλον σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Μπορεί να έχεις θέσει κάποιους στόχους. Όλοι βάζουμε στόχους στη ζωή μας. Αλλά με έναν μαγικό τρόπο, δεν έχεις την ζωή που θες. Κι όμως, είναι πιθανό να σαμποτάρεις τον εαυτό σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Και ίσως να επηρεάζεις αρνητικά και τις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους. Αν βλέπεις κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, κάτι πρέπει να αλλάξεις.

1. Εστιάζετε σε λάθος πράγματα

Η ζωή έχει πάνω κάτω. Αλλά όλοι έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά. Ξεχνάμε να γιορτάζουμε όταν τα πράγματα είναι καλά, αλλά παραπονιόμαστε όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Δεν θα νιώσετε ποτέ ευτυχισμένοι αν εστιάζετε στην αρνητικότητα. Τίποτα δεν είναι μόνιμο. Αγκαλιάστε την κάθε στιγμή.

2. Δεν μπορείτε να πείτε «όχι»

Θες να είσαι ευχάριστος στους άλλους, και δεν μπορείς να πεις όχι σε κανέναν. Το αφεντικό σας μπορεί να έχει μια παράλογη απαίτηση, αλλά αντί να πείτε όχι και να πάτε σπίτι, το κρατάτε για τον εαυτό σας και προσπαθείτε να μείνετε στη δουλειά για να το ολοκληρώσετε. Ξεχνάς όμως ένα πράγμα. Εάν δεν μπορείτε να πείτε όχι, οι άνθρωποι δεν θα θυμούνται να σας δώσουν εύσημα. Οι άνθρωποι σας εκτιμούν μόνο όταν έχουν ανάγκη και είστε εκεί για να σώσετε την κατάσταση. Αλλά αν είσαι πάντα εκεί, είναι πιθανόνα κάνουν… κατάχρηση. Και να ξεχάσουν ότι έχεις και εσύ δική σου ζωή.

Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

3. Προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι

Νομίζεις ότι μερικοί άνθρωποι είναι cool επειδή είναι πιο έξυπνοι, νεότεροι, πιο γυμνασμένοι ή πιο όμορφοι από σένα. Έτσι, προσπαθείς να γίνεις σαν αυτούς, με την ελπίδα ότι θα είσαι τόσο πετυχημένος όσο αυτοί. Εδώ είναι το θέμα. Είσαι μοναδικός και ξεχωριστός γιατί είσαι ο εαυτός σου. Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά για να γίνετε κάποιος άλλος για να κερδίσετε την αποδοχή και την αγάπη των ανθρώπων. 

4. Είσαι κολλημένος στο παρελθόν

Το παρελθόν δεν μπορεί να σε βλάψει- εκτός αν το απιτρέψεις. Δεν μπορείτε να προχωρήσετε εάν δεν αφήσετε πίσω το παρελθόν. Ότι έγινε έγινε. Προχωρήστε προς τα εμπρός.

5. Δεν θέλετε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Φοβάστε τις αλλαγές και τις αβεβαιότητες και προτιμάτε να μένετε στη ζώνη άνεσής σας, παρά να ρισκάρετε. Η ζώνη άνεσης σημαίνει προβλέψιμη ζωή. Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι η ζωή σας θα εξελιχθεί εκπληκτικά αν δεν τολμήσετε να κάνετε κάτι καινούργιο.

6. Προσπαθείς να ελέγχεις τους άλλους

Θέλετε το σπίτι σας να είναι τακτοποιημένο. Ομοίως, θέλετε ο/η σύντροφός σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να κάνουν ακριβώς ό,τι τους λέτε. Γιατί εσύ «ξέρεις καλύτερα από αυτούς». Σταμάτα να το κάνεις. Δεν ζεις τη ζωή τους. Σταματήστε να προσπαθείτε να ελέγχετε τα πάντα και τους πάντες γύρω σας. Η ζωή σας είναι 100% δική σας ευθύνη. Το ίδιο και η δική τους. Μάθετε αυτό το όριο και σεβαστείτε το.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − one =