αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν βλέπεις αυτά τα 3 πράγματα στη δουλειά σου, πρέπει να παραιτηθείς τώρα

Αν βλέπεις αυτά τα 3 πράγματα στη δουλειά σου, πρέπει να παραιτηθείς τώρα

Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα τέτοιο σκηνικό: Προσλαμβάνεσαι σε μια νέα δουλειά και είσαι εκστασιασμένος. Μπαίνεις σε ένα νέο περιβάλλον και οι ευκαιρίες είναι φαινομενικά ατελείωτες. Βουτάτε στη δουλειά σας και αντιμετωπίζετε αυτό που θα ακολουθήσει, ενώ συναντάτε με ενθουσιασμό συναδέλφους και ανώτερα στελέχη. Το γραφείο σας είναι γεμάτο μηνύματα καλωσορίσματος. Τα εισερχόμενά σας είναι γεμάτα από ευχάριστα μηνύματα.

Και κάπου εκεί, όλα μπορεί να αλλάξουν. Ο μήνας του μέλιτος… διακόπτεται από φαινομενικά μικρά γεγονότα που τραβούν την προσοχή σας —είτε πρόκειται για έναν ηγέτη που απολύει άλλο στέλεχος, είτε σου κοινοποιούνται emails που επιδεικνύουν επιθετική γλώσσα ή παρατηρείς σημάδια ακραίας εξουθένωσης σε συναδέλφους.

Αυτά τα σημάδια —γνωστα και ως κόκκινες σημαίες— μπορούν να ενωθούν με την πάροδο του χρόνου και τελικά να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην έξοδο. Το αμερικανικό Fast Company παραθέτει τα 3 πράγματα που πρέπει να σε κάνουν να πεις «ως εδω». Και να παραιτηθείς άμεσα.

1. Νιώθεις ότι δεν σε εκτιμούν

Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα μορφές, αλλά τις περισσότερες φορές νιώθουμε ότι δεν μας εκτιμούν όταν έχουμε την αίσθηση ότι δεν μας ακούνε. Ο εργαζόμενος θέλει να αισθάνεται ότι τον εμπιστεύονται και τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό.

Πιεστικά emails εκτός του ωραρίου εργασίας, συνεχή follow-ups για εργασίες που έχετε αναλάβει, μικροδιαχείριση, μη ρεαλιστικές προθεσμίες, έλλειψη σεβασμού της προσωπικής ζωής αλλά και των προσωπικών αναγκών, είναι ενδείξεις ότι κάποιος πρέπει να πάει παρακάτω στην καριέρα του.

2. Εισαι κουρασμένος όλη την ώρα

Το πνευματικό στρες και η εργασιακή εξάντληση μπορεί να σας κάνουν να ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί. Είτε είστε ένας γονιός που προσπαθεί να συνδυάσει οικογένεια και δουλειά είτε είστε μόνος αλλά πασχίζετε να προλάβετε τα πάντα, εάν αρχίζετε να νιώθετε ακραία εξάντληση είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εντοπίσετε από πού προέρχεται. Εάν ο εργοδότης σας δεν σέβεται την προσωπική ζωή και τα όριά σας, μπορεί να καταλήξετε με burnout. Ακούστε τα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας και δώστε προσοχή.

3. Δεν μαθαίνεις τίποτα καινούργιο

Πολλοί πιστεύουν ότι εάν έχουν κάποια χρόνια εμπειρίας, δεν έχουν απομείνει και πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να μάθουν στη δουλειά τους. Όμως στη σημερινή εποχή, οι δουλειές πρέπει να έχουν ένα νόημα. Πρέπει να μας κάνουν χαρούμενους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και πολύ συχνά, αυτό σημαίνει να αποκτούμε νέες δεξιότητες και να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα για ένα αντικείμενο που μας ενδιαφέρει.

Αν δεν μαθαίνεις τίποτα καινούργιο, ήρθε η ώρα να αναζητήσεις μια άλλη επαγγελματική στέγη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις τις πρώτες 24 ώρες μετά την απόλυση σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =