αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν ακούς αυτές τις 7 φράσεις, τότε μάλλον είσαι σε ένα «τοξικό» περιβάλλον εργασίας

Αν ακούς αυτές τις 7 φράσεις, τότε μάλλον είσαι σε ένα «τοξικό» περιβάλλον εργασίας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε ένα τέτοιο επαγγελματικό περιβάλλον: Εκεί που το κλίμα δεν είναι καλό, οι σχέσεις με τους συναδέλφους και το αφεντικό πάνε όλο και χειρότερα, και εμείς δεν αναπτυσσόμαστε. Κάπως έτσι είναι ένα «τοξικό» περιβάλλον εργασίας.

Πως όμως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο χώρο, για να λάβεις τα μέτρα σου; Το αμερικανικό hubspot.com, βάζει μια άλλη παράμετρο στη συζήτηση. Και παραθέτει τις 7 φράσεις που δείχνουν προς αυτό τον δρόμο. Αν τις ακούς (ή τις λες) καθημερινά, τότε μάλλον είσαι σε ένα κακό περιβάλλον εργασίας. Δες τες παρακάτω.

1# «Δεν θα πιστέψετε πόσο αργά ήταν όταν έφυγα από το γραφείο χθες το βράδυ». Ναι μπορεί να κάτσεις ως αργά στο γραφείο, όταν υπάρχει έκτακτη δουλειά ή ετοιμάζεις ένα νέο project. Αλλά αν εσύ και οι συνάδελφοι σου λέτε αυτή τη φράση συχνά, μάλλον δεν θα βγει σε καλό…

2# «Θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω, αλλά…». Είναι καλό να ζητάμε βοήθεια για κάτι. Όμως όταν όλοι στο γραφείο είναι απρόθυμοι να βοηθήσουν, δεν είναι καλό σημάδι.

3# «Ευχαριστώ, αυτή ήταν η ιδέα μου». Εσύ έκανες τη δουλειά, άλλος πιστώθηκε την επιτυχία.

4# «Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγα διακοπές». Γκρίνια. αντιπαραγωγική γκρίνια.

5# «Αυτό δεν είναι δικό μου λάθος». Όταν η ευθύνες πέφτουν σε άλλους, δεν είναι καλό…

6# «Είμαι άρρωστος (πάλι)». Όταν εργάζεσαι συνεχώς, το αποτέλεσμα είναι να φθείρεται η υγεία σου.

7# «Πού πηγαίνετε;». Όταν πας να φύγεις, η βάρδια σου έχει τελειώσει, αλλά το αφεντικό αναρωτιέται… που πας. Το έχεις ζήσει ε;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 13 =