αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑντιδράσεις για το App «παρακολούθησης γυναικών» που έχουν στα stores τους Apple και Google

Αντιδράσεις για το App «παρακολούθησης γυναικών» που έχουν στα stores τους Apple και Google

Μια εφαρμογή στη Σαουδική Αραβία έχει προκαλέσει αίσθηση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ επιτρέπει στους άντρες να παρακολουθούν τις συζύγους τους (tracking) στις μετακινήσεις τους. Το App έχει όνομα Absher και βασικός στόχος του είναι να αποτρέψει τις γυναίκες από το να «δραπετεύσουν» εκτός χώρας. Αφού καταγράφονται συχνά τέτοιες απόπειρες, λόγω των πιεστικών συνθηκών που επικρατούν για τις γυναίκες εκεί.

Μέσω την εφαρμογής οι άντρες μπορούν να ορίζουν και να δίνουν την «άδεια» για το πότε οι γυναίκες τους μπορούν να περνάνε τα σύνορα, και μάλιστα να λαμβάνουν και ειδοποίηση σε live χρόνο για την στιγμή που πραγματοποιείται αυτό.

Φυσικά οι δημιουργοί της εφαρμογής έχουν στήσει ένα ολόκληρο «καμουφλάζ». Αφού το App δεν διαθέτει μόνο την επίμαχη λειτουργία. Έχουν βάλει σε αυτό και μερικές… καλές λειτουργίες, όπως η online πληρωμή προστίμων για πάρκινγκ ή λειτουργίες που αφορούν τα ταξίδια.

Αυτό που έχει προκαλέσει επίσης αντιδράσεις, είναι το γεγονός ότι Google και Apple φιλοξενούν την εφαρμογή στα online stores τους, βοηθώντας την με αυτό τον τρόπο να εξαπλωθεί και να μπορεί να την κατεβάσει κάποιος με ένα κλικ. Το Business Insider, όπως λέει σε εκτενές άρθρο του, προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς, ωστόσο οι εταιρίες δεν θέλησαν να απαντήσουν ή να κάνουν κάποιο σχόλιο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και μερικά χαρακτηριστικά screenshots από το App.

Μέχρι σήμερα, Τρίτη, η εφαρμογή πάντως βρίσκεται κανονικά στα stores των Google και Apple. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ακριβώς από κάτω, πολλοί είναι οι χρήστες που ασκούν έντονη κριτική. Μένει να δούμε το πως θα κινηθούν οι δύο κολοσσοί στο προσεχές διάστημα…

https://amp.thisisinsider.com/images/5c4f0fd35241472e0847c4d4-1136-896.jpg

https://amp.thisisinsider.com/images/5c4f107c524147102833a5b9-1136-880.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 18 =