αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοίγουν τα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας. Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες

Ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας. Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες

Το σημαντικό ζήτημα του τουρισμού συζητήθηκε ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Λ. Ντι Μάιο κατά τη συνάντησή τους για την υπογραφή της κοινής συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών.

“Είχαμε μεγάλη συζήτηση για την πανδημία του κορονοϊού. Ενημερώθηκα για τα διαρκώς βελτιούμενα στοιχεία της επιδημίας στην Ιταλία” είπε ο κ. Δένδιας και ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών για τους Ιταλούς τουρίστες.

“Η Ελλάδα αίρει από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς” ανακοίνωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα “οι Ιταλοί φίλοι μας να περάσουν και φέτος τις διακοπές στη χώρα μας”.

Απαντώντας σχετικά, ο Ιταλός υπουργός δήλωσε:

“Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου στην Ιταλία τα σύνορα μέχρι το τέλος του μήνα, αίροντας οποιοσδήποτε περιορισμούς για καραντίνα σε Ιταλούς τουρίστες”.

Σημειώνεται πως η Ιταλία δεν ανήκε στις 29 χώρες που θα μπορούν να στείλουν πολίτες τους χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου, λόγω των αρνητικών επιδημιολογικών αποτελεσμάτων της.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρώμης, με τον Ντι Μάιο να δηλώνει στα ΜΜΕ της Ιταλίας πως “η Ελλάδα διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για το άνοιγμα εκ νέου με την Ιταλία”.

“Με τον Λουίτζι Ντι Μάιο συζητάμε ανοιχτά. Είναι δεδομένο ότι θα μιλήσουμε και για τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στην Ιταλία. Οι διμερείς μας σχέσεις είναι εξαιρετικές και η κάθε πλευρά ακούει την άλλη με σεβασμό και κατανόηση. Θα έχουμε μια ατζέντα συνομιλιών με πολλά θέματα, όπως η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, όπως και η πορεία του Μεταναστευτικού. Προσβλέπω σε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον Ιταλό φίλο μου”, σημείωσε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στο “Εθνος” την Κυριακή.

Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. “Στην ατζέντα των συνομιλιών τους βρίσκονται θέματα διεθνούς και διμερούς ενδιαφέροντος”, επεσήμανε. “Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πατρίδα μας”, υπογράμμισε.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 6 =