αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτιρίου της Βωβός στο Μαρούσι- Είναι εγκαταλελειμμένο από το 2004

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτιρίου της Βωβός στο Μαρούσι- Είναι εγκαταλελειμμένο από το 2004

Ενδεχομένως μέσα στη φετινή χρονιά να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ημιτελούς ακινήτου της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στην Λεωφόρο Κηφισίας 111 και Σίνα στο Μαρούσι. Η εταιρεία επιδιώκει την αποπεράτωση του κτηρίου από το 2018, αλλά, φέτος, ο στόχος αυτός μοιάζει να είναι εφικτός.

Τα βήματα

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Capital.gr, το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως τον Φεβρουάριο, θα συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), το οποίο αναμένεται να γνωμοδοτήσει θετικά για το project. Στη συνέχεια, η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική αναμένεται να αιτηθεί τη χορήγηση έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης του υφιστάμενου κτίσματος, διαδικασία για την οποία εκτιμάται ότι απαιτούνται 45 ημέρες. Το ακίνητο, που έχει υπαχθεί στο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων, διαθέτει 75 θέσεις στάθμευσης και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ.

Οι εργασίες ανέγερσης σταμάτησαν το 2004, οπότε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με απόφασή του, ανέστειλε τις κατασκευαστικές εργασίες, επειδή απουσίαζε η μελέτη οριοθέτησης του ρέματος της Σαπφούς με το οποίο γειτνιάζει το ακίνητο. Το 2009 το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου έλαβε απόφαση για την έγκριση της μελέτης οριοθέτησης του ρέματος, η οποία-στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν ενστάσεις κατά της απόφασης- δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το 2014. Ως αποτέλεσμα, “πάγωσε” ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας για την ανάπτυξη τετραώροφου κτηρίου με εμβαδόν 3.000 τ.μ., στο οικόπεδο τριών στρεμμάτων.

Το κτήριο έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σε ποσοστό της τάξης του 50%, έχει χρήση γραφείων, προσελκύοντας επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της κομβικής τοποθεσίας του, όπως αναφέρθηκε κατά την ετήσια γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου.

Πάντως, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, η πώληση του κτηρίου θα έπρεπε να λάβει χώρα το 2015 σε τίμημα ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.

Εάν προχωρήσει το σχέδιο της ΜΒΔΤ για την αποπεράτωση του ημιτελούς κτηρίου, η εταιρεία, σε δεύτερη φάση, εάν και εφόσον ολοκληρωθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αμαρουσίου, δηλαδή σε διάστημα τριών ετών, θα προχωρήσει στην ανέγερση δύο ακόμη ορόφων για τους οποίους θα διατηρήσει δικαιώματα.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας, που εντάχθηκε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου τον Σεπτέμβριο του 2013, στηρίζεται και στην επιστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος για καλής ποιότητας γραφειακούς χώρους στην Λεωφόρο Κηφισίας. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Arbitrage RE, η ζήτηση για γραφεία το 2017 έως και το τρίτο τρίμηνο του 2018, αφορούσε κατά βάση χώρους από 300 τ.μ. ως και 1.500 τ.μ. Η Λ. Κηφισίας είναι μία από τις τρεις περιοχές (μαζί με το κέντρο της Αθήνας και την Λεωφόρο Συγγρού) που προσελκύει υψηλό μισθωτικό ενδιαφέρον για γραφεία καλής ποιότητας. Στην Κηφισίας οι τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 10 έως 19 ευρώ ανά τ.μ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 5 =