αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοίγει αύριο το ισόγειο του Attica και άλλα πολυκαταστήματα

Ανοίγει αύριο το ισόγειο του Attica και άλλα πολυκαταστήματα

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην αγορά των πολυκαταστημάτων. Μετά το πρόστιμο στη Nostos το οποίο ακυρώνεται, αναμένεται να ανοίξουν και άλλα πολυκαταστήματα, με την προϋπόθεση να διαθέτουν ενιαίο ΑΦΜ.

Ένα από αυτά είναι και το Attica. H διοίκηση της επιχείρησης σχεδιάζει να ανοίξει από αύριο το ισόγειο του Attica επί της οδού Πανεπιστημίου, εκεί όπου λειτουργεί το τμήμα καλλυντικών. Στην ίδια τακτική αναμένεται να πάνε και άλλα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όσων ανακοίνωσε το υπουργείο, ισχύουν τα εξής: 

Α) Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο ίδιο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας, ωστόσο, δεν εμπίπτουν όσες επιχειρήσεις λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σ’ έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τη μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα γι’ αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =