αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνατροπή: Το Zoom δεν έφτασε ποτέ τους «300 εκατ. χρήστες ημερησίως»

Ανατροπή: Το Zoom δεν έφτασε ποτέ τους «300 εκατ. χρήστες ημερησίως»

Πριν μερικές ημέρες, η είδηση έκανε τον γύρω του κόσμου: Η πλατφόρμα Zoom έφτασε σε ένα νέο ορόσημο, καταγράφοντας 300 εκατ. χρήστες ημερησίως. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με την ίδια την πλατφόρμα… να ανασκευάζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού The Verge, το Zoom άλλαξε την σχετική ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στο blog του. Το έκανε βέβαια… κατόπιν εορτής.

Τι άλλαξε στην επίμαχη ανάρτηση: Κάθε πρόταση που περιελάμβανε τη φράση “300 εκατομμύρια καθημερινοί χρήστες”, έχει μετατραπεί σε “300 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε καθημερινές συναντήσεις”. Η αλλαγή φαίνεται να πραγματοποιήθηκε από τη πλατφόρμα στις 24 Απριλίου.

Ποια είναι όμως η διαφορά του «χρήστη» από τους «συμμετέχοντες»; Ας το πούμε πολύ απλά: Η φράση «καθημερινοί ενεργοί χρήστες» αναφέρεται στον αριθμό των ανθρώπων που επισκέπτονται μία πλατφόρμα μέσα σε μία μέρα.

Όταν μιλάμε για «συμμετέχοντες σε τηλεδιασκέψεις», αναφερόμαστε ουσιαστικά στον συνολικό αριθμό των συναντήσεων που συμμετέχει ένα άτομο σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Εάν λοιπόν για παράδειγμα, ένα άτομο συμμετέχει σε 3 τηλεδιασκέψεις μέσα σε μία ημέρα, τότε η πλατφόρμα το καταγράφει σαν τρεις διαφορετικούς συμμετέχοντες. Το άτομο που κάνει την δουλειά όμως, είναι «ένας ενεργός χρήστης», ακόμα και αν συμμετέχει σε 50 τηλεδιασκέψεις μέσα σε μια ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =