αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναπτύσσεται κίνημα «Δεν πληρώνω» στο ρεύμα

Αναπτύσσεται κίνημα «Δεν πληρώνω» στο ρεύμα

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα των πρώτων εβδομάδων του lockdown της αγοράς και του περιορισμού των νοικοκυριών στα σπίτια τους ως προς την καταναλωτική συμπεριφορά απέναντι στους προμηθευτές ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος δείχνουν ότι το 10% των νοικοκυριών άφησε τις προθεσμίες των λογαριασμών να περάσουν… και δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη…

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν τη συμπεριφορά αυτή ως ένα βαθμό στο ό,τι οι στρατηγικοί κακοπληρώτες αναθάρρησαν ακολουθώντας το γνωστό «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» αλλά και ως έναν άλλον βαθμό στη ενεργοποίηση συντηρητικών αντανακλαστικών οικογενειών εξαιτίας της ανασφάλειας και τη αβεβαιότητας που τους προκαλεί η διάρκεια του lockdown. Αλλά και το επαγγελματικό τους μέλλον μοιάζει επισφαλές αφού χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ενεργοποιήσει τις αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Στελέχη παρόχων εκτιμούν πως το ποσοστό αυτό είναι πολύ πιθανόν να διπλασιαστεί έως το τέλος του μήνα φτάνοντας το 20%.

Στις αρμόδιες αρχές έχει σημάνει συναγερμός! Τόσο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΡΑΕ μάλιστα, αναφέρουν πληροφορίες, έστειλε σε όλους τους προμηθευτές ΔΕΗ και ιδιώτες τυποποιημένο έγγραφο ζητώντας τους εβδομαδιαία ενημέρωση με στοιχεία που θα αφορούν την πορεία της εισπραξιμότητας, τον αριθμό των εκδοθέντων λογαριασμών με την προθεσμία εξόφλησης καθώς και με ανάλυση των εισπράξεων για το ανταγωνιστικό και το ρυθμιζόμενο σκέλος του λογαριασμού. Η Αρχή ζητά να ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για τα προαναφερόμενα στοιχεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =