αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Lockdown σε όλη την χώρα

Ανακοινώθηκε: Lockdown σε όλη την χώρα

Σε γενικό lockdown μπαίνει ξανά η Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το lockdown θα μπει σε εφαρμογή από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου. Και θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου.

Επιστρέφουν τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις. Ενώ σε αντίθεση με το προηγούμενο Μάρτιο, τώρα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού.

Tα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι ανοιχτά. Κλειστά θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, για τα οποία άμεσα θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση.

Ανοιχτά θα είναι φυσικά τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Κανονικά θα γίνεται το delivery φαγητού.

Τα χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σε λίγες ημέρες αλλά και η ραγδαία αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων οδήγησαν την κυβέρνηση στο μονοπάτι των πιο σκληρών μέτρων και lockdown.

Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί για τον Νοέμβριο σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν ενίσχυση για τον Νοέμβριο 800 ευρώ αντί 534 που ήταν η αρχική αποζημίωση, κι αυτό πέραν του δώρου Χριστουγέννων που έχει εξαγγελθεί ήδη.

Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο.

Θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

«Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη. Ελπίζω μέχρι το 2021 ότι τα νέα στο επίπεδο των εμβολίων θα είναι ενθαρρυντικά», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Περισσότερα σε λίγο…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =