αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Παράταση των μετρων lockdown για εβδομαδα

Ανακοινώθηκε: Παράταση των μετρων lockdown για εβδομαδα

Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η χώρα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη, σημειώνοντας πως «μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος των πολιτών, θα προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown έχει συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς και αυτό αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία.

Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και κρατά κλειστό το λιανεμπόριο μέχρι και τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου. Οπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ενώ τα καταστήματα διατηρούν κατεβασμένα τα ρολά τους, μέχρι να ξανανοίξουν με το click away. Κλειστά παραμένουν τα κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ πεντικιούρ, εκκλησίες, ενώ παραμένει η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε για μία ακόμα φορά, από την κα Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν για τη δια ζώσης εκπαίδευση τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + fifteen =