αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε επίσημα η «πράσινη» επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοινώθηκε επίσημα η «πράσινη» επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά η παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Volkswagen AG για τη μεγάλη, πράσινη, επένδυση της Volkswagen στο νησί της Αστυπάλαιας.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ που μάλιστα έρχεται σε συνέχεια των επενδύσεων της Microsoft και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και την τελευταία επένδυση της Lamda στο data-center.

Μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνομίλησαν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG, Herbert Diess, και συνυπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας.

Στην ψηφιακή παρουσίαση συμμετείχαν ακόμα οι αρμόδιοι υπουργοί που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας: ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντίστοιχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η γενική γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο και βιώσιμο νησί» με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μετακινήσεων με ηλεκτρικά οχήματα, εισαγωγής καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας κατά παραγγελία, προώθησης της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δοκιμής νέων τεχνολογιών στην αυτόνομη οδήγηση.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =