αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνακοινώθηκε επίσημα η νέα ναυαρχίδα της Nokia- Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της

Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα ναυαρχίδα της Nokia- Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της

Από τότε που η Nokia αποφάσισε να επιστρέψει στην αγορά των smartphones, αυτή τη φορά όχι υπό την ομπρέλα της Microsoft και χρησιμοποιώντας Android, αυτό που περίμεναν όλοι ήταν η ναυαρχίδα. Τελικά ανακοινώθηκε επίσημα και είναι το Nokia 8.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης η HMD ανέφερε ότι “με το Nokia 8 θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα απόλυτο εργαλείο για να σας πούμε την ιστορία μας”. Μια ιστορία, η οποία μεταξύ άλλων έχει και την υπογραφή Carl Zeiss.

Για να πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή, το Nokia 8 διαθέτει οθόνη 5.3 ιντσών IPS LCD ανάλυσης QHD (700nits max brightness), 2.5D Gorilla Glass 5 και μεταλλική κατασκευή από 6000 series aluminum. Το κινητό έχει μέγιστο πάχος 7.9 χλστ. και πιστοποίηση IP54 (αντέχει μόνο σε σταγόνες νερού), όπως σημειώνει το Techblog.gr.

Στην κάμερα, στην οποία έχει βάλει το χέρι της η Zeiss, έχουμε δυο αισθητήρες 13 Megapixel (color + monochrome) με 1.12µm pixels και διάφραγμα φακού f/2.0. Η έγχρωμη κάμερα έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, υπάρχει Laser autofocus και dual LED flash. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 13 Megapixel (1.12µm pixels) με διάφραγμα φακού f/2.0 και phase detection autofocus. Η HMD αναφέρθηκε στο Dual-Sight feature που επιτρέπει στο κινητό να κάνει livestream split-screen από την μπροστά και πίσω κάμερα σε YouTube και Facebook.

H OZO – το τμήμα καμερών της Nokia – βοήθησε στην δημιουργία “360° spatial surround audio recording”, που θα συλλαμβάνει τον ήχο σε ποιότητα που ταιριάζει στα 4K video.

Το Nokia 8 διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 835, μνήμη RAM 4GB και ενσωματωμένη μνήμη 64GB/128GB (+microSD).

Η ναυαρχίδα της Nokia θα τρέχει σχεδόν stock Android 7.1.1 Nougat με το update σε Android O να αναμένεται πολύ σύντομα. Η έλλειψη πολλών παραμετροποιήσεων θα επιτρέψει στην HMD Global να δώσει έγκαιρα το update.

Το Nokia 8 θα γίνει διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο με τιμή στα 600 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =